fbpx

header

„Povratak“: Fajns i Binoš opet zajedno na platnu

povratak-film-odiseja-2022

Jedan od omiljenih filmskih parova, Ralf Fajns i Džulijet Binoš ponovo će se zajedno pojaviti na filmu. Posle „Orkanskih visova“ i „Engleskog pacijenta“ igraju u filmu „Povratak“ (The Return).

 

Reditelji filma su Uberto Pasolini i Džejms Klejton. Pasolini je spojio ovaj par u filmu o epskoj antičkoj priči, o Odisejevom povratku kući iz Trojanskog rata.

 

Pedesetdevetogodišnji Fajns igra naslovnu ulogu, antičkog pustolova. On se nakon dvadeset godina vraća kući, vernoj Penelopi, koju tumači Binoš.

 

– Osećam se polaskanim što ću jednu od najvećih priča svetske književnosti preneti na filmsko platno uz dvoje sjajnih glumaca u glavnim ulogama. Njihova neustrašivost i predanost radu za mene su dragoceni – izjavio je Pasolini.

 

Pasolini je takođe otkrio i kako se njegov film može žanrovski okarakterisati kao psihološki triler.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CineVisao (@cinevisao_pt)

 

Klejton je rekao da je ovo „Odiseja“ kakvu do sada niko nije video.

 

– Bez bogova ili čudovišta, ovo će biti elementarni triler sa traumatizovanim veteranom koji je primoran da se vrati nasilju kako bi spasao svoje najmilije. Čast mi je što ću pomoći Ubertu da ostvari svoju viziju ovog putovanja duše sa tako izuzetnim glumcima.

O filmu „Povratak“

 

Nakon 20 godina odsustva, Odisej je sišao na obale Itake, iscrpljen i neprepoznatljiv. Kralj se konačno vratio kući, ali mnogo toga se promenilo u njegovom kraljevstvu otkako je otišao da se bori u Trojanskom ratu.

 

Njegova voljena žena Penelope sada je zatvorenik u svom domu. Proganjaju je mnogi ambiciozni prosci i pritiskaju je da izabere muža, novog kralja. Njihov sin Telemah, koji je odrastao bez oca, biva ubijen od strane napadnih muškaraca. Prosci ga vide kao prepreku u njihovoj nemilosrdnoj misiji da zauzmu kraljevstvo, ali i Penelopu.

 

Odisej se takođe promenio. Umoran i uništen svojim iskustvom rata, on više nije moćni ratnik koji njegov narod pamti. Međutim, primoran je da se suoči sa svojom prošlošću kako bi ponovo otkrio snagu potrebnu da spase svoju porodicu i povrati ljubav koju je izgubio.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište