fbpx

header

Filozofski teatar u okviru 4. Bitef zone

Izložba Nit umetnosti

U okviru porograma Satogradsko leto u ponedeljak, 27. juna, održaće se „Filozofski teatar“ i trajaće od 20 do 21 čas u Bitef teatru.

 

Filozofski teatar održava se u okviru tradicionalnog letnjeg programa, 4. Bitef zone, koji se simbolično obeležava izlaskom na Skver Mire Trailović.

 

Starogradsko leto u Beogradu: Ovo je program za jun

 

U pitanju je projekat koji je započet sa ciljem da ponovo uspostavi blisku vezu između filozofije i pozorišta. Nastao je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 2014. godine, a program je od sezone 2019/20. na redovnom repertoaru Bitef teatra.

 

mesec-nezavisne-scene-bitef-teatar

 

Kako napominje pokretač projekta Srećko Horvat „veza između filozofije i kazališta uvijek je bila jača nego veza između filozofije i bilo kojega drugog medija.”

 

Pozorište je takođe uvek bilo mesto za aktivno promišljanje društva i društvenih procesa, a Filozofski teatar otvara mesto za javnu diskusiju, što je u ovom trenutku više nego neophodno.

 

4. Bitef zona uključuje mnoštvo besplatnih (ili simboličnih cena karata) animacionih, pozorišnih i tribinskih programa.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Branko Cvejić

Preminuo glumac Branko Cvejić

    Glumac Branko Cvejić preminuo je u Beogradu. Bio je dugogodišnji član i bivši direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a kod šire publike ostaće najviše upamćen po ulozi u TV

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište