fbpx

header

TikTok testira ograničenja sadržaja prema uzrastu

TikTok radi na načinima za ograničavanje sadržaja prema uzrastu kako bi sprečio da onaj za odrasle dopre do tinejdžerskih korisnika njegove aplikacije za kratke video snimke.

 

Društvena mreža TikTok koja se vinula u orbitu popularnosti među adolescentima poslednjih godina, radi na malom testu kako sadržaj koji je ocenjen za odrasle može biti ograničen na naloge koji pripadaju mlađim, bilo od strane korisnika ili njihovih roditelja i staratelja.

 

Кompanija Tik Tok, u vlasništvu kineskog tehnološkog titana BiteDance, oslanja se na tipove standarda za ocenjivanje sadržaja koji se već koriste za filmove i igre. Rečeno je da će testirati način na koji kreatori u aplikaciji odrede da li žele da njihov sadržaj gleda samo starija publika.

 

Platforme društvenih medija bile su pod lupom zbog svojih pristupa dobrobiti i bezbednosti mlađih korisnika. Američki zakonodavci osudili su Meta Platforms Inc, matičnu kompaniju Fejsbuka, Instagrama i WhatsApp-a zbog njenog plana da uvede verziju Instagrama za decu. Stoga je koalicija državnih tužilaca pokrenula istragu protiv Mete zbog promovisanja Instagrama deci uprkos potencijalnoj šteti, nakon što su interni dokumenti koji su procurili u javnost postavili pitanja o istraživanju kompanije o uticaju Instagrama na mentalno zdravlje tinejdžera.

 

TikTok, koji je kritikovan zbog postova koji promovišu poremećaje u ishrani, objavio je u utorak da će početi da uklanja postove koji promovišu i širi sadržaj poremećene ishrane.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište