fbpx

header

TikTok omogućava selfi na Kanskog festivala, ali i da stekne svetsku slavu

Ovogodišnji Kanski festival biće neobičan po nizu novosti. Niko ne bi ni pretpostavio da će saradnju uspostaviti baš ovaj filmski festival i popularna društvena mreža Tik Tok, a upravo se to i desilo. Takođe se iz učešća isključuje zemlja koja je pojam kinematografije i umetnosti – Rusija, i to zbog rata u Ukrajini.

 

Zanimljivo je da je Knaski festival nekada zabranjivao selfije na crvenom tepihu, a sada udružuje kreativne snage sa aplikacijom Tik Tok. Razlog je profit koji se ostvaruje iskorišćavanju TikTok-ove baze korisnika od milijardu dolara.

 

Kada je reč o publicitetu koji Tik Tok može doneti Kanskom festivalu, treba podsetiti da je ova društvena mreža kineskog preduzeća ByteDance, koja sadrži razne kratke video-zapise korisnika, uzela primat od Google-a i suvereno zavladala svetskom kulturnom scenom, pa i zabavnim ceremonijama poput Kanskog festivala.

 

Tik Tok i Kanski festival još nisu zvanično objavili ovu saradnju, ali se već pojavila jedna specifična zajednica na Tik Toku koja se okuplja pod heštegom “filmtok” i broji čak četiri milijarde pregleda koji stižu sa svih strana sveta. Rastu i novi načini animiranja Tik Tok zajednice, a definitivno najnapredniji jeste upravo pomenuta saradnja.

 

Platforma koja slovi za skup smešno-kreativno-slatkih video klipova dobila je parče kolača na ovom filmskom festivalu.

 

Кako je festival u Кanu osnovan da unapredi razvoj kinematografije i slavi filmsku industriju širom sveta, kroz ovo partnerstvo pomaže da se okupe kreativci i kinematografi iz celog sveta, dajući kreatorima priliku da zavire iza kulisa, dok festival stiže do nove publike.

 

Uoči festivala pokrenut je #TikTokShortFilm, globalno takmičenje za raspirivanje kreativnosti i podršku novim talentima. Počev od 15. marta 2022. kreatori su pozvani da podele svoje kratke filmove sa Tik Tok zajednicom, a kroz ovo takmičenje, kako iskusni tako i novi filmski stvaraoci moći će da pokažu svoje kinematografske veštine kroz širok spektar kreativnih alata i efekata aplikacije.

 

Žiri će izabrati tri pobednika koji će osvojiti novčanu nagradu i putovanje na festival u Кanu u maju. Originalne prijave će se ocenjivati u tri kategorije: Grand Prix, najbolji scenario i najbolja montaža. Prijave se primaju do 8. aprila 2022. godine, a pobednici će biti objavljeni krajem istog meseca.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište