fbpx

header

Sajam tehnike u Beogradu: Više od 500 izlagača predstavlja svoja postignuća

Sajam tehnike u Beogradu

Praznik tehnike, utorak 24. maj 2022, dan je kada 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, posle dvogodišnje pauze izazvane koronom i geopolitičkom krizom, dočekuje tehničku, tehnološku i naučnu elitu sa svih svetskih meridijana. Sajam će trajati do 27. maja.

 

Novi BG noćni market: Čekaju vas sjajna muzika i hrana

 

Opšte poznato je da je upravo Sajmom tehnike novi Beogradski sajam 1957. godine počeo svoj istorijski pohod, postajući tako temelj i oslonac sajamske industrije u Srbiji, ali i matica iz čijeg su okrilja vremenom nastajale neke druge velike, specijalizovane priredbe Beogradskog sajma.

 

Sajam tehnike se danas opisuje kao vodeća regionalna razvojno-tehnološka sajamska manifestacija, najugledniji specijalizovani sajamski događaj takvog profila i integrator i oslonac privredne saradnje na polju tehnike, tehničko-tehnoloških dostignuća i inovacija.

 

Pod sloganom „Inovacije pred vašim očima“, tokom četiri sajamska dana, u pet hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, svoja tehničko-tehnološka postignuća predstaviće više od 500 direktnih i indirektnih izlagača, proizvodnih ili projektantskih kompanija, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija, start-up projekata i inovativnih pojedinaca iz tridesetak zemalja sa tri kontinenta.

 

Izlagači će u svojim izlagačkim programima predstaviti više od 100 inovacija i noviteta, najviše u sektorima koje pokriva industrijska revolucija 4.0, u robotici, primeni laserskih tehnologija, CNC mašinama, automatizaciji proizvodnih procesa, mernim instrumentima, alatima…

 

Gotovo svi najvažniji državni i obrazovni činioci u promociji inovacija i naučnih, tehničko-tehnoloških istraživanja – od Ministarstva, nauke, tehnologije i tehnološkog razvoja, preko Centra za promociju nauke ili naučno-tehnoloških parkova, do svih najznačajnijih obrazovnih i naučno-istraživačkih instituta i institucija – daće svoj pečat i u izlagačkom i u okviru stručnog pratećeg programa Sajma tehnike.

 

Sajam tehnike se, pored promotivnog, informativnog, naučno-istraživačkog i tehničko-tehnološkog, okitio i svojim poslovnim potencijalom. O tome govori i vrednost komercijalnih poslova na i tokom samog sajma, koji distižu milionske vrednosti.

 

Radno vreme 64. Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća biće od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a parkiranje u sajamskom krugu plaća se 150 dinara po satu.

 

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

fadolinka-maja-milinkovic-koncert-2022
12. Ethno Fusion Fest otvara nestvarna Fadolinka
svetski-festival-pantomime
Svetski festival pantomime: Predstavljen bogat program
Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“

Pozorište