fbpx

header

Nordeus fondacija: mladi prave prototipe video igara

nordeus-fondacija-video-igre

Nordeus fondacija kreirala je potpuno besplatan online program sa idejom da mladi osmisle prototipe sopstvenih video igara. Kako je saopšteno, “Game Dev Bootcamp” je završen nakon četiri nedelje, okupivši čak 600 mladih, i to samo sa teritorije Srbije.

 
Tokom programa, svi prijavljeni – od kojih je najviše bilo studenata sa tehničkih fakulteta, imali su konstantnu podršku naših i inostranih stručnjaka, kako bi uspešno osmislili način da se njihova igra tehnički razvije.
 
“Od 160 aktivnih polaznika, 16 najupornijih, najtalentovanijih i najkreativnijih završili su prototipe svojih prvih video igara, koji ostaju u njihovom vlasništvu. Time značajno obogaćuju svoj portfolio za dalje profesionalno napredovanje i imaju mogućnost da ih dodatno razvijaju”, navodi Nordeus fondacija u saopštenju za medije.
 
Pored studenata, među polaznicima su se našli i srednjoškolci, freelanceri, zaposleni u gejming industriji, ali i oni iz drugih sfera poslovanja koji su imali dovoljno predznanja za uspešno slušanje i razumevanje programa. Njima je pružena podrška mentora iz Phobos studija, a predavači su dolazili iz dobro poznate kompanije Epic Games, koja je ni manje ni više zaslužna za programiranje hit igre Fortnite, kao i 3Lateral, domaće firme koja kreira realistične digitalne avatare, i “Fakulteta dramskih umetnosti”.
 
Nordeus fondacija osnovana je sa ciljem da mladi steknu neophodne veštine koje će im koristiti u daljem profesionalnom razvoju stavljajući akcenat na moderna zanimanja sadašnje digitalne ekonomije.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište