fbpx

header

Napravljena igrica inspirisana pesmom benda RHCP

RHCP-igrica-2022

Ako ste ikada poželeli da igrate igricu zasnovanu na pesmi pesmi Red Hot Chili Peppersa „Californication“, sada je prava prilika. Programer Mikel Kamps Orteza je napravio potpuno razvijenu video igru zasnovanu na ovoj numeri RHCP iz 1999. godine.

 

„Californication“ je naslovna pesma sedmog studijskog albuma benda. Sam spot za pesmu ima osećaj veoma ranog Plejstejšn-a, tako da je razlog zašto bi neko želeo da pesmu pretvori u stvarnu video igricu.

 

– Tako sam želeo da igram tu igricu. Već 2022. godina i nisam video da je neko napravio igru, pa sam izazvao sebe da je napravim. Odabrao sam neke epske momente iz videa i pretvorio ih u 7 nivoa, svaki sa različitom mehanikom igre. Nadam se da će vam se svideti igra – rekao je Orteza.

 

Sama igra, dostupna za preuzimanje i na Windovs PC-u i na MacOS-u, ne uključuje nikakvu muziku, ali u igri postoje dugmad sa YouTube linkovima koji puštaju zvaničnu pesmu i omote. Više informacija o igri, pronađite ovde.

 

Čini se da je odgovor iz igre do sada prilično pozitivan.

 

– Čekao sam 25 godina svog života da ova igra bude prava stvar, hvala vam puno – rekao je jedan korisnik Tvitera.

 

Što se tiče RHCP, bend je nedavno objavio novi singl „Black Summer“ sa pratećim muzičkim spotom. Pesma dolazi sa predstojećeg albuma benda „Unlimited Love“, koji treba da izađe 1. aprila. Album će biti prvi sa Džonom Fruscianteom od 2006. godine, a njihov prvi album sa producentom Rikom Rubinom od 2011. godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište