fbpx

header

„Lumos, Accio…“: Čarolije iz Hari Potera aktiviraju vaš telefon

Čarolije

Dugoočekivano okupljanje ekipe serijala filmova o Hariju Poteru emitovano je prošle nedelje. Za fanove filmova, ovo okupljanje bilo je sve što smo očekivali, ali i više od toga jer čarolije nije manjkalo.

 

Videti Danijela Redklifa, Emu Votson, Ruperta Grinta, kao i druge članove glumačke ekipe ponovo okupljene prvi put posle deset godina, u najmanju ruku, izazvalo je koju suzu radosnicu na licu.

 

 

Obožavaoci franšize o Hariju Poteru otkrili su da se na telefonima mogu koristiti neke čarolije iz filma. Možete da bacate čarolije Harija Pottera koristeći Siri, ali i Google asistenta.

 

Kako „baciti“ čarolije?

 

Postoji kratka lista čarolija kojima se mogu aktivirati neke od fukncija na telefonu.

 

Lumos

 

Najpopularnija čarolija je „Lumos“ koja u filmovima osvetljava prostoriju. Kada kažete „Lumos“, Siri ili Google asistent će uključiti lampu vašeg telefona.

 

 

Kod nekih će se lampa upaliti ukoliko kažu „Lumos Maksimus“. Kako biste isključili baterijsku lampu, sve što je potrebno je uradite je da kažete „Nok“.

 

Accio (Facebook)

 

Za otvaranje aplikacija koristite reč „Accio“ koja je u filmovima amajlija za prizivanje. Možete da koristite reč „Accio“ ispred bilo kog naziva aplikacije, kao što su Instagram, Facebook, Twitter ili Snapchat.

 

Avada Kedavra

 

Još jedna čarolija koju su otkrili korisnici društvenih mreža je „Avada Kedavra“ koja je jedna od tri neoprostive kletve. Ako ovo kažete svom telefonu, smanjiće se osvetljenost i telefon će biti prebačen na režim rada u avionu, što će u suštini ubiti telefon.

 

Vingardium Leviosa

 

Imate potrebu za odmorom? Nikakav problem. Zašto ne biste rezervisali let avionom u stilu?

 

Korišćenjem reči „Vingardium Leviosa“, čarolija koja se koristi za letenje objekata, automatski će se tražiti let sa vaše lokacije.

 

Čarolije na telefonu nisu nove

 

Iako su sada u fokusu, čarolije iz Harija Potera nisu ovogodišnje otkriće. Naime, zapisi o ovoj funkciji datiraju još od 2016. godine.

 

Ljudi su godinama mogli da bacaju čini Harija Pottera koristeći svoje glasovne automatizovane sisteme, samo što to nisu znali.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište