fbpx

header

Lajv vju studio najavljuje digitalni Muzej grada Beograda

Foto: Promo

Sve prednosti savremenog, digitalnog sveta stiži i kod nas. Кompanija „Lajv vju studio“ najavila je realizaciju projekta „Digitalni Muzej grada Beograda“, u okviru kojeg će Beograđani i gosti grada putem aplikacije proširene stvarnosti moći širom prestonice da vide značajne istorijske eksponate ovog muzeja i saznaju nešto o bogatoj istoriji glavnog grada Srbije.

 

Osnova koncepta je digitalizacija sadržaja iz zbirke Muzeja grada Beograda, kako bi se promovisalo kulturno nasleđe grada. Time će ziinteresovani biti u prilici da vide stvarnost obogaćenu kulturnim sadržajima i multimedijalnim informacijama, pa tako saznaju niz zanimljivosti o spomenicima, zgradama, ustanovama. Ova digitalizacija omogućiće da se ode daleko u prošlost, do gvozdenog doba.

 

Među najzanimljivijim primerima onoga što će savremena tehnologija omogućiti je to što će se na stepeništu ispod Brankovog mosta videti mamut i maketa prvog električnog tramvaja u Beogradu, a kod Кapije Кarla VI na Кalemegdanu da se razgledaju planovi grada iz 17. i 18. veka.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište