fbpx

header

Ko su tech artisti? Saznajte u Dorćol platzu 21. juna

Tech artisti

Ko su tech artisti? Šta oni tačno rade? Da li su artisti ili su devovi, da li crtaju ili kuckaju kod? Možda nisu ni jedno ni drugo, možda su… čarobnjaci! Jedno je sigurno, u sva tri studija ova rola je drugačija.

 

21. juna u Dorćol platzu, sa početkom u 18 i 30 časova, kolege iz studija Playrix RS, Playstudios Europe i Two Desperados će objasniti kako izgleda uloga tech artista u ove tri kompanije. Nakon toga, na panel diskusiji razgovaraće se o tome sa kim najčešće sarađuju i koja je njihova uloga u razvoju igara.

 

Milena Tasić je radi na poziciji Technical Artista u studiju Playstudios Europe. Radila je  na igri koja će uskoro biti lansirana, a već je započela rad na novoj. Tri godine je provela u Ubisoftu na poziciji 3D Environment Artista, a zatim i na poziciji Technical Artista u istoj kompaniji. Slobodno vreme koje ne iskoristi za druženje uglavnom upotpuni slikanjem na platnu ili crtanjem.

 

O poslu Tech Artista u studiju Playrix RS pričaće Tanita Hodak, artista sa više od šest godina profesionalnog iskustva u radu na igrama različitih žanrova i art stilova. Nakon nekoliko godina na poziciji 2D artista, na tech art poziciju došla je pre dve godine. U kojoj god ulozi se našla Tanita se trudi da iskaže svoju kreativnost i veliku ljubav prema umetnosti, a gejming industrija joj upravo to i pruža.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Playrix RS (@playrix.rs)

 

Aleksandar Petrović Coki je na poziciji TA u Two Desperados kolektivu već pet godina. Trenutno pravi tool-ove za GD, pokušava da prodre u tajne dobrog UX-a.

 

Moderator diskusije je Bojan Mirosavljević, softverski inženjer. Ima pet godina iskustva u eSport i dve godine u game dev industriji.

 

Ne propustite da saznate više o tech artistima  21. juna u Dorćol Platzu!

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište