fbpx

header

“Informatika 2022” – Stručnjaci iznose istinu o zaštiti podataka

Međunarodna konferencija “Meka moć ekrana Balkana”

Društvo za informatiku Srbije organizuje naučno stručni skup “Informatika 2022” koji će se održati 26. maja 2022. od 11.00 – 12.30 sati u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

 

Na programu su “Zaštita podataka u upotrebi pomoću hardvera od poverenja”, “Identifikacija i ugovaranje na daljinu – izazovi tehnologije, regulative i organizacije”, “Oracle poslovna rešenja u Cloud-u“ i “Microsoft  Cloud – Nove  poslovne perspektive”.

 

Predavanje “Zaštita podataka u upotrebi pomoću hardvera od poverenja” održaće dr Žarko Stanisavljević. Profesor sa ETF govoriće o zaštiti podataka u upotrebi (eng. Data in use) kao jednom od problema za koji još uvek ne postoji rešenje, iako su problemi zaštite podataka prilikom prenosa (eng. Data in transit), kao i zaštite podataka prilikom skladištenja (eng. Data at rest) odavno rešeni.

 

U okviru predavanja biće preneta iskustva predavača stečena prilikom rada na projektu CoCoS.ai finansiranom od strane Fonda za inovacionu delatnost kroz Program saradnje nauke i privrede, a koji realizuju Ultraviolet Consult i Elektrotehnički fakultet.

 

Predavanje ”Identifikacija i ugovaranje na daljinu – izazovi tehnologije, regulative i organizacije” održaće dr Miloš Milovanović sa FON-a. objasniće da digitalna transformacija finansijskog, telekomunikacionog i sektora osiguranja ne može biti uspešna bez rešavanja ključnog izazova ugovaranja usluga na daljinu sa svojim klijentima. Taj proces podrazumeva primenu adekvatne tehnologije koja može pomoći u identifikaciji klijenta.

 

Predavanje pod naslovom “Microsoft  Cloud – Nove  poslovne perspektive” održaće Nenad Šljivić, Senior Partner Developer Manager i Dejan  Pervulov, Senior Cloud Solution Architect.

 

Oni će predočiti da nije nikakvo čudo da je oblak postao ne tako tajno oružje za mnoge organizacije, uz potencijal za veću fleksibilnost i produktivnost i manje investicije i troškove unapred. Mnoga preduzeća su se mnogo godina ustručavala da koriste oblak iz bezbednosnih razloga i zbog drugih stvari koje su ih brinule. Međutim, nedavni podaci pokazuju da se oblak sve više koristi. Prema petoj godišnjoj State of the Cloud anketi preduzeća RightScale, korišćenje hibridnog oblaka se povećalo sa 58 procenata u 2015. na 71 procenat u 2016. I ne samo to, 17 procenata preduzeća ima više od hiljadu VM-ova u javnom oblaku u poređenju sa 13 procenata u 2015. godine.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište