fbpx

header

Zelena boja kraljica 2022: Budite hrabri, ubacite sve nijanse

zelena-boja-2022

Boja prirode, koja opušta i smiruje, osećate se sigurno samo kada gledate u nju. Da, to je zelena boja, najpopularnija boja u ovoj 2022. godini.

 

Naravno, veća svest o ekologiji i prirodi uticala je na naše poglede na svet. Održiva moda se najviše forsira, a tako i treba. Upravo zato što je dostupna svuda u prirodi, zelenu boju lako prihvatamo i u odevnim kombinacijama, ali i u beauty trendovima.

 

Bottega Veneta je na svojoj proleće/leto reviji za 2021. godinu uvrstila ovu boju i time je vratila na modni radar.

 

 

Mlada muzičarka i autorka Bili Ajliš postala je prepoznatljiva upravo zbog zelene kose, ako ne govorimo o muzici, već samo o modi. Zelena je dobila nadimak – Gen Z baš zbog svoje popularnosti među ovom generacijom. I druge jarke boje, poput narandžaste, su u modi. Međutim, ovde govorimo o svim nijansama zelene boje. Bilo koju da odaberete nećete pogrešiti.

 

Zelena šminka i manikir

 

Najčešće se koristi u obliku senke i to je sasvim dovoljno, dok hrabriji mogu da se opredele i za karmine u istoj boji. Naravno, ako se setimo da su pre više godina ajlajneri u boji bili u trendu, možete isto da primenite i danas. Svakako je bitno da istražite sebe, našminkajte se, fotkajte i pogledajte kako vam stoji.  Prema tenu odaberite nijansu zelene koja vam priliči, ali i na osnovu boje očiju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lydia Moreno 👽 (@shamelesslydia)

 

Lakovi u zelenim nijansama su sve zastupljeniji. Izaberite jednu ili možda više različitih nijansi, a naravno, ne morate se fokusirati na ceo nokat. Pustite mašti na volju, zabavite se makar i ne otišli nigde. Igrajte se, zato i služi šminka.

 

Zelena kosa

 

Zelena kosa jeste ponovo u modi. Kao što smo pomenuli, Bili Ajliš je „krivac“ jer je ponovo ofarbala svoju kosu. Tačno je, nije boja za svakoga, ali se možete igrati privremenim varijantama.

 

 

Postoje boje koje nisu stalne i ne oštećuju kosu. Ako shvatite da ste pogrešile, lako je možete skinuti za svega nekoliko pranja. Takođe, to ne mora nužno da bude cela kosa, već po koji pramen ili sam koren vlasi.

 

Odeća i obuća

 

Zelena odela postala deo garderobera svake trendy devojke. Brend Zara imao je svoj model odela u više kolekcija, te su preko noći postala popularna.

 

 

Cipele u ovoj boji su jedan od omiljenih trendova ovog proleća upravo zbog efekta koji imaju. Svaku kombinaciju, makar to bila crna boja, čine veselijom i opuštenijom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Copenhagen | Shoes (@copenhagenshoes)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište