fbpx

header

Zabeležite i dođite: Modni događaj „Guess it“ u Dragstoru

modna-revija-Guess-it-2022

Modni događaj „Guess it“ biće održan 19. maja u klubu Drugstore, a sastoji se od tri celine.

 

Prvo će biti prikazane kreacije mladih lokalnih dizajnera napravljene od održivih materijala. Modna revija ima i element iznenađenja u cilju da se podigne svest o razlikama u proizvodnji i posledicama održive i brze mode. Svaka kreacija će imati svoj QR kod koji će se nalaziti u brošuri koju će svaki posetilac dobiti. Tu se nalaze sve informacije o kreaciji i dizajneru.

 

Dizajneri koji će prikazati svoje modele su: Tamara Vojnovski, Tatjana Grandić, Dino Puljić, Bogdan Mrša, David Lulić – Flat Blonde, Varikina studio, Anđelka Rakić, Luna Bognar, Sara Nikolić i Marina Kaplarević.

 

Zatim, nakon revije, biće održan panel. Moderator i četiri učesnika će iz oblasti ekologije, održive mode, modne industrije i izvođačkih umetnosti diskutovati o implementiranju održive mode u svakodnevni život. Biće priče i o eksploataciji radnima u fabrikama brze mode, kakve ekološke posledice ima industrija brz mode u Srbiji i da li i kako je moguće da industrija mode u našoj zemlji može da podrži ovu inicijativu.

 

Treći deo događaja jeste koktel tokom kog dizajneri i posetioci mogu detaljnije diskutovati o temi. Tada će biti otvoren i showroom kako bi posetioci mogli da kupe kreacije mladih dizanjera sa prethodno održane revije.

 

O događaju „Guess it“

 

Događaj „Guess it“ jeste ispitni projekat studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti sa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Ovu grupu čine Nikolina Dikić, Ana Konstantinović, Teona Milićević i Anja Stanković, a mentor je prof. Nina Mihaljinac.

 

Brza moda je jedan od najvećih izvora zagađenja na planeti. Problem zagađenja, eksploatacije i konzumerizma raste iz godine u godinu. Masovna produkcija je glavni problem koja dovodi do izrabljivanja jeftine radne snage u fabrikama i ekoloških zagađenja.

 

Projekat je nastao kako bi se ljudi osvestili i podržali održivu modu, ali i zbog opasnosti masovne proizvodnje. Potrebno je napomenuti i da kod nas nema dovoljno prostora za promociju održive mode mladih dizajnera.

 

Glavni cilj jeste da se napravi dugoročan plan i da se ovaj događaj održava svake godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište