fbpx

header

Zabeležite i dođite: Modni događaj „Guess it“ u Dragstoru

modna-revija-Guess-it-2022

Modni događaj „Guess it“ biće održan 19. maja u klubu Drugstore, a sastoji se od tri celine.

 

Prvo će biti prikazane kreacije mladih lokalnih dizajnera napravljene od održivih materijala. Modna revija ima i element iznenađenja u cilju da se podigne svest o razlikama u proizvodnji i posledicama održive i brze mode. Svaka kreacija će imati svoj QR kod koji će se nalaziti u brošuri koju će svaki posetilac dobiti. Tu se nalaze sve informacije o kreaciji i dizajneru.

 

Dizajneri koji će prikazati svoje modele su: Tamara Vojnovski, Tatjana Grandić, Dino Puljić, Bogdan Mrša, David Lulić – Flat Blonde, Varikina studio, Anđelka Rakić, Luna Bognar, Sara Nikolić i Marina Kaplarević.

 

Zatim, nakon revije, biće održan panel. Moderator i četiri učesnika će iz oblasti ekologije, održive mode, modne industrije i izvođačkih umetnosti diskutovati o implementiranju održive mode u svakodnevni život. Biće priče i o eksploataciji radnima u fabrikama brze mode, kakve ekološke posledice ima industrija brz mode u Srbiji i da li i kako je moguće da industrija mode u našoj zemlji može da podrži ovu inicijativu.

 

Treći deo događaja jeste koktel tokom kog dizajneri i posetioci mogu detaljnije diskutovati o temi. Tada će biti otvoren i showroom kako bi posetioci mogli da kupe kreacije mladih dizanjera sa prethodno održane revije.

 

O događaju „Guess it“

 

Događaj „Guess it“ jeste ispitni projekat studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti sa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Ovu grupu čine Nikolina Dikić, Ana Konstantinović, Teona Milićević i Anja Stanković, a mentor je prof. Nina Mihaljinac.

 

Brza moda je jedan od najvećih izvora zagađenja na planeti. Problem zagađenja, eksploatacije i konzumerizma raste iz godine u godinu. Masovna produkcija je glavni problem koja dovodi do izrabljivanja jeftine radne snage u fabrikama i ekoloških zagađenja.

 

Projekat je nastao kako bi se ljudi osvestili i podržali održivu modu, ali i zbog opasnosti masovne proizvodnje. Potrebno je napomenuti i da kod nas nema dovoljno prostora za promociju održive mode mladih dizajnera.

 

Glavni cilj jeste da se napravi dugoročan plan i da se ovaj događaj održava svake godine.

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište