fbpx

header

Tajna jednog od omiljenih prstenova Grejs Keli

grejs-keli-prsten-2022

Postoji nakit zbog kog filmske zvezde ostaju upamćene kod publike. Nekada su narukvice, ogrlice ili prstenje toliko upečatljivi da se po njima pamte čitavi filmovi, poput potonule dijamantske ogrlice u filmu „Titanik“. Jedan takav upečatljiv komad je i prsten čuvene lepotice Grejs Keli.

 

Vanvremenski nakit prolaskom godina samo dobija na vrednosti, a često u tim komadima poznate ličnosti prepoznaju svoje amajlije verujući da je upravo to zaslužno za njihov uspeh.

 

Prsten star skoro stotinu godina dizajniran je savremeno te se čini da je napravljen u modernom dobu. Nakon toliko vremena je zadržao svoj šarm. Prstenu Trinity čuvene juvelirnice Cartier, zasigurno jednom od najpoznatijih kreacija francuskog brenda, godine ne mogu ništa. Jedna je od dragocenosti koje su sposobne da odole trendovima, ali i da ujedine generacije.

 

grejs-keli-prsten-2022

 

Dizajniran je 1924. godine od strane Luja Kartijea. Luj je nekoliko godina ranije stvorio još jedan kultni komad kao što je sat Tank. Prsten je nastao iz ideje koliko jednostavne toliko i genijalne. Kombinacija je tri prstena od žutog, ružičastog i belog zlata, tri pokretne trake, zaobljene spolja i ravne iznutra. Te trake, zahvaljujući svojoj fluidnosti, klize jedna preko druge i stvaraju simetričnu kompoziciju, jedinstveni dragulj.

 

Sa svojim čistim linijama, savršenim proporcijama i neviđenom kombinacijom tri boje zlata, prsten je ubrzo postao jedan od najneposrednijih i najprepoznatljivijih Cartier komada.

 

Simbol za dizajn, lepote i umeća, kršten je imenom Trinity i to tek 1980-ih godina. Postoji i ravnoteža u dizajnu – između nakita i skulpture, razigranog karaktera i snažne simbolike.

 

grejs-keli-prsten-2022

 

Smatra se za uniseks komad nakita. Cenili su ga i nosili i žene i muškarci pre nego što se čulo za termin nebinarnost, te tako postaje protagonista stila mnogih slavnih ličnosti. Prsten su nosili Žan Kokto, koji je voleo da nosi dva naslagana na malom prstu, ali i Romi Šnajder, Grejs Keli, Alen Delon i Gari Kuper.

 

Zahvaljujući svom dizajnu i tipično francuskoj eleganciji koju sa sobom nosi, snažnoj, ali trezvenoj simbolici bez etiketa i granica, postaje neselektivno znak naklonosti, simbol prijateljstva ili profesije ljubav.

 

Revidiran je nekoliko puta tokom godina. Negde 1990-ih godina je prvi put uvećan, a zatim ukrašen dijamantima. Onda je 2011. godine kombinovao zlato sa modernim materijalom kao što je keramika, ali nikada nije izgubio svoj karakter. Taj klasičan i suštinski, aktuelni, ali starinski stil je doprineo njegovom uspehu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište