fbpx

header

Posetite koncept radnje u Beogradu i osetite duh grada

Termin konceptualna radnja (concept store) kod nas ne postoji dugo, ali je postao sinonim za mesto gde se prepliću različiti bredovi, sa različitim ponudama, a može se pronaći od svega po nešto. Sve se uglavnom svodi na modu i trendove manjih proizvođača koji stvaraju kvalitetan proizvod.

 

Krajem devedesetih godina u Evropi nastao je ovaj termin koji obuhvata prodavnicu koja je namenjena načinu života i određenoj vrsti ukusa. U koncept radnjama nećete naći odvojena odeljenja, na primer, garderoba ili nameštaj, već će biti od svega po malo, ali kvalitetno i odabrano.

 

 

Šta odvaja koncept od tržnog centra? U koncept radnjama možete naći sve, od igle do lokomotive, figurativno rečeno. Te prostorije ne moraju nužno da budu samo prodajnog tipa, već se mogu organizovati kokteli, žurke, bračevi, izložbe i bilo koja druga vrsta okupljanja. Poenta je da koncept radnja u svojoj ponudi može imati apsolutno bilo šta, sve dok prati određenu temu.

 

Ako se vratimo koju deceniju, prvu konceptualnu radnju „Corso Como 10“ mogli ste da pronađete na ulicama Milana koju je otvorila Frančeska Sozani. Nakon pet godina, u Parizu je osvanula slična radnja „Colette“, zatim je otvoren „Quartier 206“ u Berlinu. Najpoznatija koncept radnja u Londonu je „Dover Street Market“, koji vodi glavna dizajnerka „Comme de Garcons“ Rei Kavakubo.

 

 

Prva konceptualna radnja u Srbiji, odnosno u Beogradu jeste Supermarket. Kako je osnovan jedan, tako su mnogi uvideli prednosti koncept radnji, te se sada na ulicama glavnog grada i širom Srbije mogu videti radnje ovakvog tipa.

 

Preporučujemo vam nekoliko koncept prodavnica koje morate da posetite u Beogradu: Supermarket Concept Store, Concept Store, P1 Concept Store, Jane Doe Concept Store, ONE Concept Store, Koncept 45, Pokret Concept Store, Open Concept Store, Makadam Concept Store, Lovely Multi-brand Concept Store, NANNA Concept Store, Gradstor.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište