fbpx

header

„Oskari industrije mirisa“: Koji je najbolji parfem u prošloj godini?

Najbolji-parfem

Kako postoji nagrada za najbolji film, pesmu ili seriju, tako postoji i takmičenje za najbolji parfem. Naime, „Fragrance Foundation UK“ svake godine objavljuje listu najboljih mirisa, tačnije „Oskare industrije mirisa“.

 

Nagrade uvek pripadnu pafremima koji su se na bilo koji način izdvojili i proslavili na tržištu. Nagrade se dodeljuju parfemima u nekoliko kategorija, a dobar su pokazatelj kvaliteta nekog mirisa.

 

Prema izboru britanske fondacije, najbolji novi ženski parfem jeste „Valentino Voce Vida“. Mirisne note ovog parfema jesu harmonija cveta narandže i zlatne gardenije, uparene sa italijanskim bergamotom i mandarinom. Neočekivanu hladnu notu parfema daju mu kristalna mahovina i vanila.

 

Zatim, najbolji novi muški parfem je „Carolina Herrera Bad Boy“. Miris će vas prvo navesti da osetite gornje note grejpfruta. Nakon toga, dolazi nota konoplje koja okrepljuje i ustupa mesto mirisnom crnom biberu i geranijumu. Parfem uokviruje iznenađujuća završnica notama tople kože i drvenastog vetivera.

 

Izbor publike za najbolji parfem pao je na „Chanel Coco Mademoiselle Eau Privée“. Ovaj parfem karakterišu meki cvetno-drveni mirisi senzualnosti sa notama belog mošusa, praćenim mekim jasminom i akordom latica ruže.

 

Najbolji-parfem

 

Prema „Fragrance Foundation UK“, parfem 2021. godine je „Giorgio Armani My Way“. U ovom ženstvenom parfemu kombinuju se sastojci iz celog sveta u mešavini drvenih i cvetnih nota. Bergamot se susreće sa egipatskim cvetom narandže, a pojačane su note indijskom tuberozom i jasminom. U bazi se kombinuju beli mošus i kedar iz Virdžinije sa vanilom sa Madagaskara.

 

Najbolji art parfem

 

Prethodno smo pisali i o art parfemima koji crpe inspiraciju sa samog početka zanata, kako su se nekada pravili parfemi. Kvalitetan, ručno rađen umetnički parfem sa pažljivo biranim sastojcima. Niche industrija se bazira na pravljenju umetničkog dela u boci sa fokusom na tekućinu koja će probuditi emocije.

 

Zvezda art parfema jeste „Baccarat Rouge 540“ koji je kreirao Francis Kurkdijan. Prvobitno je napravljena je limitirana serija od 250 bočica, po ceni od 4.000 dolara, samo za kolekcionare. Sada je dostupna svima, po manjoj ceni, a ovde možete pogledati mirisnu notu parfema, kao i gde kupiti isti.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište