fbpx

header

Menjaj potrošačke navike – kupuj vintage odeću

Ako biste obratili pažnju, kako bi izgledala vaša prosečna shopping avantura?

Počnimo od toga da vam je odredjena krpica potrebna i da želite da je što pre imate. Verovatno kao i mnogi onda odlučite da je potražite u nekoj od prodavnica brze mode (kakve su Zara, H&M, LC Waikiki i sl.) jer ste tu najsigurniji. Uvek imaju raznovrstan izbor, prate sve trendove u modi i što je najvažnije cene su povoljne i ima ih na svakom ćošku.

Verovatno ste dosad primetili da kad posetite jedan butik brze mode to vam dodje kao da ste već obišli i sve ostale jer u suštini prodaju vrlo slične stvari. Iako je brza moda na vrhuncu popularnosti i ubedljivo prednjači kao izbor za kupovinu, ljudi se polako osvešćuju te su tako poslednjih godina su sve više popularizovane prodaja i kupovina polovne odeće na Instagramu.

Mnoge devojke se odlučuju da na ovaj način oslobode svoje ormare, čuvaju planetu i zarade online dodatni dinar za sebe dok su devojke koje se odlučuju na kupovinu ovog tipa svesne da stara ili nekad nošena ali savršeno očuvana krpica može da privuče više pažnje i pogleda nego bilo koja iz radnje brze mode. Materijali, krojevi, veličine – sve ovo možete pronaći (i to na zavidnom nivou) taktički skrolujući Instagram a mi ćemo vam objasniti i kako.

Dakle, kada se odlučije da devojaka su to sve podigle na neki viši nivo

U ormarima svojih majka i baka ili na policama prodavnica polovne robe tragaju za najočuvanijim i najkvalitetnijim vintage komadima odeće, nakita i aksesoara koje kasnije sredjuju, hemijski čiste i pripremaju za prodaju u svojim instagram prodavnicama.

Posvećene su traganju za odećom koja je odolela zubu vremena i koja je šivena i pravljena tako da bude neuništiva. U velikoj meri su popularni EX YU brendovi kao što su Beko, Prvi maj Pirot, Kluz, Novitet Novi sad ali i vintage varijante svetski poznatih brendova poput onih Dior, Fendi, Gucci, Dolce Gabanna i slične.

Kada jednom pogledate “izlog” bilo koje od ovih radnji znaćete tačno šta možete da očekujete od koje prodavnice ako ih zapratite.Vrlo lako možete uvideti upečatljivi stil i šablon po kolekcijama koje predstavljaju, neke od prodavnica se specijalizuju na primer za retro haljine, dok su druge one na kojima ćete pronaći jugoslovenske kapute i odela.Osim što su estetski vrlo definisane, budite sigurni da će svaki komad koji poručite stići čist i mirišljav i da će biti upakovan lepše nego u mnogim klasičnim prodavnicama.

U nastavku vam vam donosimo 12 različitih Instagram butika koji se bave prodajom vintage garderobe od kojih možete početi istraživanje za sledeću kupovinu.

  • Cleanout clothes (@cleanoutclothes)
  • Uskoči u moje (@uskociumoje)
  • Lovely vintage store (@lovely_vintage_store)
  • Vintage la chic (@vintagelachic)
  • Anika vintage shop (@anika_vintage_shop)
  • Fokus (@vintage_garderoba_fokus)
  • Štrapacirung trift shop (@strapacirung)
  • Nomade (@nomade.secondhand)
  • Vintage Secret (@vintage_secrett)
  • Deja New vintage (@deja_new_vintage)
  • Vintage hipsterka (@opetjesveumodi)
  • Third hand (@thirdhand_vintageshop)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište