fbpx

header

MATES provirio u 60-te godine: Stigla kolekcija „Jadran“

jadran-kolekcija-mates-2022

Zavirite u novu MATES kolekciju, pod nazivom „Jadran“, inspirisanu šlagerima, filmovima i modom šezdesetih godina.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATES (@mates_clothing)

 

Dizajnerski duo MATES inspiraciju crpi iz nekih prošlih vremena, a sada su to šezdesete godine. Sežu mnogo dalje od vremena u kom žive, ali na savremen način. Fotografije, filmovi, trendovi i život iz nekih prošlih vremena su ih inspirisali da naprave kolekciju „Jadran“ za S22.

 

jadran-kolekcija-mates-2022

Foto: AUDSHULE

 

Prepoznatljiv MATES kroj je i dalje prisutan u siluetama koje su karakteristične za to doba. Detalje koje primećujemo su eklektičnog tipa, perje, vez i kombinacija printova. Primećuju se i komadi iz prethodne letnje sezone, ali u novom obliku i potpuno osveženi. Karirani kompleti se oslanjaju na temu kolekcije „Jadran“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATES (@mates_clothing)

 

Inspiraciji za komade koji će nas lako transportovati u šezdesete godine u Jugoslaviji doprineli su autentični elementi tog vremena.

 

Deo inspiracije su pronašli u muzici i prepoznatljivim zvucima šlagera. Na kolekciju je uticao i film „Ljubav i moda”, kao i fotografije Jovana Đorđevića. Garderober Milene Dravić, koja je imala glavnu ulogu u filmu „Rondo”, Zvonimira Berkovića je još jedna nit koja ih je inspirisala. Akcenat su stavili na haljine i „klabing“ šezdesetih.

 

 

Fotografije kolekcije upotpunile su temu i instant oživele razna sećanja i uspomene uz miris borova, šum talasa i zvuke zrikavaca. Sve to odvijalo se ispred objektiva sjajnog dua AUDSHULE, koji čine Ana Šulkić Milovanović i Marko Milovanović. Ispred istog se našla manekenka Jelena Petković. Za šminku je bio zadužen Milan Bauranov.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište