fbpx

header

MATES provirio u 60-te godine: Stigla kolekcija „Jadran“

jadran-kolekcija-mates-2022

Zavirite u novu MATES kolekciju, pod nazivom „Jadran“, inspirisanu šlagerima, filmovima i modom šezdesetih godina.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATES (@mates_clothing)

 

Dizajnerski duo MATES inspiraciju crpi iz nekih prošlih vremena, a sada su to šezdesete godine. Sežu mnogo dalje od vremena u kom žive, ali na savremen način. Fotografije, filmovi, trendovi i život iz nekih prošlih vremena su ih inspirisali da naprave kolekciju „Jadran“ za S22.

 

jadran-kolekcija-mates-2022

Foto: AUDSHULE

 

Prepoznatljiv MATES kroj je i dalje prisutan u siluetama koje su karakteristične za to doba. Detalje koje primećujemo su eklektičnog tipa, perje, vez i kombinacija printova. Primećuju se i komadi iz prethodne letnje sezone, ali u novom obliku i potpuno osveženi. Karirani kompleti se oslanjaju na temu kolekcije „Jadran“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATES (@mates_clothing)

 

Inspiraciji za komade koji će nas lako transportovati u šezdesete godine u Jugoslaviji doprineli su autentični elementi tog vremena.

 

Deo inspiracije su pronašli u muzici i prepoznatljivim zvucima šlagera. Na kolekciju je uticao i film „Ljubav i moda”, kao i fotografije Jovana Đorđevića. Garderober Milene Dravić, koja je imala glavnu ulogu u filmu „Rondo”, Zvonimira Berkovića je još jedna nit koja ih je inspirisala. Akcenat su stavili na haljine i „klabing“ šezdesetih.

 

 

Fotografije kolekcije upotpunile su temu i instant oživele razna sećanja i uspomene uz miris borova, šum talasa i zvuke zrikavaca. Sve to odvijalo se ispred objektiva sjajnog dua AUDSHULE, koji čine Ana Šulkić Milovanović i Marko Milovanović. Ispred istog se našla manekenka Jelena Petković. Za šminku je bio zadužen Milan Bauranov.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište