fbpx

header

Kako će izgledati kostimi hostesa tokom SP u atletici?

kostimi-kreatorka-Nina-Kranjčević

Večeras počinje najveći sportski događaj godine u našoj zemlji, Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici. Pažnju publike i svih posetilaca našeg grada, bez sumnje će privući kostimi sa simbolima Beograda, koji su kreirani specijalno za ovu priliku.

 

Medalje SP u atletici krase simboli Beograda

 

U velikom timu ljudi koji se brinu o šampionatu svoju ulogu imaju i hostese koje će nositi kostime sa simbolima glavnog grada.

 

– Devojke će izgledati veoma elegantno. Kraljevsko plava boja haljina oplemenjena je prepoznatljivim motivima našeg glavnog grada, ali i kraljice sportova – atletike – otkrila je naša talentovana kreatorka iz Zrenjanina Nina Kranjčević, diplomirani inženjer odevne tehnologije.

 

kostimi-kreatorka-Nina-Kranjčević

 

Nina je rekla da je kroz oslikane detalje želela da skrene pažnju na najpoznatije kulturne spomenike i sve ono što bi gosti trebalo da posete tokom svog boravka u Beogradu.

 

– Pobednik, Beograđanka, spomenik Knezu Mihailu, Hram Svetog Save, most na Adi i Kula Beograd su predstavljeni na haljinama. Verujem da će, pored samog takmičenja i ostvarenih rezultata, baš oni ostati urezani u sećanje svim takmičarima – ispričala je Nina.

 

Poseban detalj vezan je za dvoranu i mesto na kome će se sportisti narednih dana nadmetati.

 

kostimi-kreatorka-Nina-Kranjčević

 

– Crvena atletska staza, plava pozadina i bele slike daju prepoznatljivu kombinaciju naše nacionalne zastave – ispričala je mlada umetnica.

 

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da ovi kostimi nisu samo klasična kolekcija odevnih predmeta. Svaka devojka će imati priliku da na sebi nosi jedno pravo umetničko delo. Nina je istakla da se ovaj način slikanja na testilu ne razlikuje mnogo od izrada na platnu.

 

– Prvo nastaje skica na materijalu, a potom se nastavlja sa više slojeva boje, dok se ne postigne željeni efekat i izgled. Dosta vremena je potrebno za izradu ovakvih haljina. Najteži zadatak, bez sumnje, bio je postići da sve one izgledaju gotovo isto. Budući da je ručni rad u pitanju, iako su sve oslikane istim motivima, svaka haljina je unikat. Nikada ne možete povući dva ista poteza četkicom – istakla je Nina.

 

Organizatori Srpski atletski Savez i Svetska atletika trude se da svaki segment bude na maksimalnom nivou. Takođe se trude i da se iz Beograda pošalje najlepša moguća slika. U Arenu će iskoračiti više od 1000 sportista iz preko 150 država.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište