fbpx

header

Jubilarna revija Klastera FACTS na BFW

Ivko-Klaster-facts-bfw-2022

Klaster modne i odevne industrije – FACTS osnovan je 2010. godine na inicijativu tri firme IVKO, Tiffany i Extreme intimo. Nastao je kao podrška jačanju opšte ekonomske konkuretnosti preduzeća iz oblasti modne i odevne industrije sa teritorije Republike Srbije.

 

Jubilarna revija Klastera FACTS održaće se u sredu, 11. maja sa početkom u 20.30 u bioskopu Balkan. Posetioci će moći da pogledaju revije kuća Ivko, Extreme Intimo, Tiffany, AMC, Luna, PS Fashion, Exterra, Beba Kids, Ninia, Maruška.

 

Danas, posle punih dvanaest godina uspešne saradnje i rada njegovu mrežu čini horizontalna povezanost privatnih proizvodnih firmi. Svi oni su nosioci najpoznatijih srpskih brendova, mala srednja preduzeća koja učestvuju u nastanku i stvaranja brendova, obrazovne institucije sa tri univerziteta u Srbiji, modna platforma Belgrade Fashion Week i regionalne razvojne agencije sa kojima se ostvaruje sinergijski rad na projektnim aktivnostima.

 

Ivko-Klaster-facts-bfw-2022

Foto: BFW

 

Firme članice Klastera su vlasnici prepoznatljivih brendova sa franšiznim konceptom prodaje u preko 400 maloprodajnih lokala na ex Yu tržištu. Franšiza je dominantna u ostvarenom izvozu od preko 20 miliona eura i sa ukupnim prometom od blizu 70 miliona eura godišnje. Ukupan broj integrisanih, zaposlenih u mreži koju čini Udruženje Klaster FACTS iznosi preko 5.000 ljudi.

 

Članice Klastera FACTS su nosioci nagrada za najbolje izvoznike, najpoželjnije brendove, najpouzdanije partnere, žene zmajeve, mentore i izuzetne privrednike društveno odgovornog poslovanja od značaja za razvoj lokalnih zajednica. Obrazovne institucije su respektabilne državne institucije sa tradicijom koje zajedno sa privrednicima modernizuju i edukuju buduće kadrove. Renomirana modna agencija Modni Studio Click kao osnivač Belgrade Fashion Weeka takođe je član ovog klastera. Menadžer Klastera FACTS od osnivanja do danas poseduje dugogodišnje radno iskustvo u modnoj industriji. Nalazi se na listi 1.500 stručnih žena Srbije.

Povezane vesti

izlozba-Nagrada-Piranezi-bina-2022

Izlozba „Nagrada Piranezi“ u okviru BINA

Izložba „Nagrada Piranezi“, revija recentne arhitekture iz regiona poslednjih godina uključuje i veliki broj najboljih studentskih radova.   Nagrada „Piranez“ je prva stručna međunarodna arhitektonska nagrada koja se dodeljuje u

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište