fbpx

header

Jubilarna revija Klastera FACTS na BFW

Ivko-Klaster-facts-bfw-2022

Klaster modne i odevne industrije – FACTS osnovan je 2010. godine na inicijativu tri firme IVKO, Tiffany i Extreme intimo. Nastao je kao podrška jačanju opšte ekonomske konkuretnosti preduzeća iz oblasti modne i odevne industrije sa teritorije Republike Srbije.

 

Jubilarna revija Klastera FACTS održaće se u sredu, 11. maja sa početkom u 20.30 u bioskopu Balkan. Posetioci će moći da pogledaju revije kuća Ivko, Extreme Intimo, Tiffany, AMC, Luna, PS Fashion, Exterra, Beba Kids, Ninia, Maruška.

 

Danas, posle punih dvanaest godina uspešne saradnje i rada njegovu mrežu čini horizontalna povezanost privatnih proizvodnih firmi. Svi oni su nosioci najpoznatijih srpskih brendova, mala srednja preduzeća koja učestvuju u nastanku i stvaranja brendova, obrazovne institucije sa tri univerziteta u Srbiji, modna platforma Belgrade Fashion Week i regionalne razvojne agencije sa kojima se ostvaruje sinergijski rad na projektnim aktivnostima.

 

Ivko-Klaster-facts-bfw-2022

Foto: BFW

 

Firme članice Klastera su vlasnici prepoznatljivih brendova sa franšiznim konceptom prodaje u preko 400 maloprodajnih lokala na ex Yu tržištu. Franšiza je dominantna u ostvarenom izvozu od preko 20 miliona eura i sa ukupnim prometom od blizu 70 miliona eura godišnje. Ukupan broj integrisanih, zaposlenih u mreži koju čini Udruženje Klaster FACTS iznosi preko 5.000 ljudi.

 

Članice Klastera FACTS su nosioci nagrada za najbolje izvoznike, najpoželjnije brendove, najpouzdanije partnere, žene zmajeve, mentore i izuzetne privrednike društveno odgovornog poslovanja od značaja za razvoj lokalnih zajednica. Obrazovne institucije su respektabilne državne institucije sa tradicijom koje zajedno sa privrednicima modernizuju i edukuju buduće kadrove. Renomirana modna agencija Modni Studio Click kao osnivač Belgrade Fashion Weeka takođe je član ovog klastera. Menadžer Klastera FACTS od osnivanja do danas poseduje dugogodišnje radno iskustvo u modnoj industriji. Nalazi se na listi 1.500 stručnih žena Srbije.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište