fbpx

header

III veče 48. Perwoll Fashion Week-a u znaku autorske mode

Foto: Đorđe Tomić / Peđa Nerić

U nastavku programa 48. Perwoll Fashion Week-a, treće veče prestižne modne manifestacije održano je na dobro poznatoj art lokaciji – u Mezeju grada Beograda, a obeleženo je brojnim revijama autorske mode. U prvom delu večeri, predstavljene su kolekcije etabliranih dizajnera kao što su Milena Radović, Tara Katarina, Moda Mia by Maja Radosavljević, a nakon kratkog predaha, program treće večeri nastavljen je u istom maniru – prezentacijom novih kolekcija poznatih dizajnerskih imena poput Dejane Momčilović, Lily Tejlor, Vesne Kracanović i Peđe Nerića.

 

Tara Katarina je premijerno prikazala kolekcije „Butterfly – Save the Beauty“, kojom pokušava da utiće na svest o ćinjenici da naredne generacije, ako nesto ne ucinimo, nece biti u prilici da ikada vide leptirove, kao što ni većina ljudi danas nikada nije videla svitce.

 

Foto: Đorđe Tomić / Tara Katarina

Foto: Đorđe Tomić / Tara Katarina

 

Poslednjih 20 godina, po zvanicnom izvestaju „EU Envirometl Agency“, 50% leptirova je nestalo svuda u svetu zbog zagadjenja. Specijalni gost revije Internacionalni muzicki producent, pevac i autor,  Jimmie Wilson zvezda i izvodjac Frankfurtskog Fashion Week-a.

 

“ECO” NIJE „FAKE“ naziv kolekcije Maje Radosavljevic,predstavljena je Nova zimska kolekcija nosi simboličan naziv, jer su predstavljeni komadi  protkani detaljima “eko” kože i krzna, a nekonvencionalnim krojevima čine unikatni izraz modela i prikazuju kako industrijski materijal, umesto “fake”, postaje originalan.

 

Kolekcija sadrži kapute asimetričnih formi, kaftane, pantalone, suknje i jakne prefinjenih i skladnih linija, inspirisane rock pravcem 80-tih. Prožimaju se momenti srednjovekovne mode i urbanog industrijskog dizajna, izbalansirani zajedničkim detaljima koji menjaju izraz u pomalo buntovnički, što čini „Moda Mia“ stil prepoznatljivim.

 

Inspiracija kolekcije „My private space“ je potreba žene za promenom i stvaranjem svog privatnog svemira, prostora i vremena usklađenog sa njenim željama i potrebama. Forma modela, slojevitost, asimetrija, volumen, kao i prisustvo boje ili ne, materijali poput vune, svile, pamuka i brokata, dozvoljavaju mogućnost izbora da izrazi svoju uvek prisutnu dvojnost, muški ili ženski princip koji u datom trenutku dominira.

 

Foto: Đorđe Tomić / Milena Radulović

Foto: Đorđe Tomić / Milena Radulović

 

Dejana Momčilović je studirala modni dizajn na prestižnoj Akademiji lepih umetnosti u Antverpenu u Belgiji. Modom se bavi dugi niz godina i redovno prezentuje kolekcije na Beogradskoj Nedelji Mode.

 

Foto: Đorđe Tomić / Dejana Momčilović

Foto: Đorđe Tomić / Dejana Momčilović

 

Lily Tailor Inspiracija za kolekciju zima 2021/22, je potraga za skladom kroz svedenost u boji i formi, kao i želja da se vrati ženska figura u prvi plan i istakne ženstvenost.

 

Foto: Đorđe Tomić / Lily Tailor

Foto: Đorđe Tomić / Lily Tailor

 

Lily Tailor je modni brend iza kog stoji dizajnerka Ljiljana Joksović Mutić, koju inspiriše remećenje očekivanog sklada, ustaljenih formi, pomeranje granica, a sve to uklapa u svoje kolekcije.

 

Vesna Krcanovic predstavila je svedenu elegantnu kolekciju. Forma modela, slojevitost, asimetrija, volumen, kao i prisustvo boje.

 

Foto: Đorđe Tomić / Vesna Kracanović

Foto: Đorđe Tomić / Vesna Kracanović

 

Kolekcija „Fuga“ (Bekstvo), sezona jesen – zima 2021-2022, inspirisana je okolnostima u kojim živimo već duže vreme, dok svako od nas na svoj način želi da pobegne od toga. Ovom kolekcijom dizajner u mislima beži na ulice i trgove Milana. Crna kao dominantna boja u kolekciji, kombinuje se sa cinober crvenom, pink i ljubičastom.

 

Foto: Đorđe Tomić / Peđa Nerić

Foto: Đorđe Tomić / Peđa Nerić

 

Sumirajući utiske, posebno oduševljenje publike izazvale su kolekcije prikazane druge večeri kada su se ljubiteljima mode predstavili dizajneri čiji rad prati Beogradska nedjelja mode duži niz godina, a to su SestreS, Djordje Baščarević i Hanuschka, kao i studenti modnog dizajna Accademia-e del Lusso.

 

Na 48 Perwool Fashion Week-a svoje diplomske kolekcije predstavili su studenti završne godine Martina Malobović, Neda Petrović, Ana Matić, Brankica Klaić, Natalija Trivanović Lučić i David Žmukić pod mentorstvom profesora Lidije Jovanović, Vesne Matijević i Tanje Jovičić.

 

Uz punu podršku Perwolla, našeg dugogodišnjeg partnera, manifestacija nam od 20. do 29. novembra donosi veoma dinamičan raspored revija, stručnih panela i diskusija, kao i veoma bogat art program. Program će biti realizovan na više gradskih lokacija, pre svega u muzejskim prostorima, ali i omiljenim destinacijama modnih sladokusaca, u šoping centrima UŠĆE, BEO i Mercator. Značajan deo programa biće predstavljen I on line preko digitalnih kanala Beogradskog fashion week

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište