fbpx

header

Beogradska Nedelja mode od 20 – 29. novembra, donosimo vam sve detalje

Beogradska Nedelja mode / Promo

I pored velikh izazova u 2021. godini Beogradska Nedelja mode, u godini kada slavi 25 godina od svog prvog izdanja 1996, pokušava da istraje kao najvažniji modni projekat u regionu, ali i da se izbori za opstanak autorskog modnog dizajna kod nas.

Na predstojećem 48. po redu Perwoll Fashion Week-u, očekuju nas atraktivne kolekcije kvalitetnih dizajnera, mladih talenata i studenata mode. 


Koncept ove nedelje mode prilagodjen je aktuelnoj situaciji sa korona virusom te smo se opredelili za hibridni tip manifestacije sa manjim prostorima i ekskluzivnijim brojem posetilaca koji će imati prilku da vide programe uživo. Program će biti realizovan na više gradskih lokacija, pre svega u muzejskim prostorima, ali i omiljenim destinacijama modnih sladokusaca, u šoping centrima UŠĆE, BEO i Mercator.


Beogradska Nedelja mode / Promo

Beogradska Nedelja mode / Promo

U Muzeju grada Beograda u Resavskoj ulici će se predstaviti dizajneri autorske mode, a u Narodnom muzeju će biti priređen omaž Mirjani Marić, nedavno preminuloj legendarnoj kreatorki, rodonačelnice srpske modne industrije. Na toj posebnoj reviji biće prikazana ekskluzivna kolekcije haljina Mirjane Marić koju je poklonila Etnografskom muzeja nakon svoje poslednje izložbe 2015. godine.


Otvaranje manifestacije je rezervisano za Draganu Ognjenović koja je i pre 25 godina svojom reviijom započela prvu beogradsku Nedelju mode u decembru 1996. Dve i po decenije kasnije želimo da obeležimo ovaj važan trenutak za domaću modu uz ekskluzivnu reviju Dragane Ognjenović u novom prostoru UŠĆE Tower Two poslovnog centra.

Značajan deo manifestacije biće namenjen i široj publici u omiljenim centrima za okupljanje ljubitelja mode – šoping centrima – UŠĆE, BEO i Merkator. Na njihovim centralnim trgovima prezentovaćemo aktuelne modne trendove kroz mini revije, razgovore sa kreatorima, stilistima, modnim urednicima, influenserima. Beo shopping centar će otići i korak dalje i ponuditi svoj prostor za najveći concept store za brojne autorske dizajnere, te će i šira publika, kroz svojevrsni Fashion bazar i prodajnu izložbu, moći da konzumira domaću modu.


Beogradska Nedelja mode / Promo

Beogradska Nedelja mode / Promo

Moda nije jedino polje na kom se Perwoll Fashion Week ističe. Podrška mladim dizajnerima, zatim različiti kulturni i edukativni programi standardan su deo manifestacije, a društveno odgovorne akcije su jedan od fokusa Perwoll Fashion Week-a. Značajna pažnja biće posvećena kampanji Jači od straha u borbi protiv raka dojke.
U pratećem programu biće održana izložba aksesoara naše autentične dizajnerke Jasmine Sanader koja nas je takođe napustila tokom ove godine.


Delovanje u različitim pravcima ni ne čudi jer prva modna manifestacija u našoj zemlji kontinuirano traje već punih 25 godine. Statistika kaže da je na Nedeljema mode u Beogradu do sada predstavljeno više od 400 modnih kuća I brendova, preko 500 modnih kreatora, na više od 1000 revija, na kojima je radila preko 5000 manekena, na više od 60 gradskih lokacija, pred preko pola miliona posetilaca.


Beogradska Nedelja mode / Promo

Beogradska Nedelja mode / Promo


Vidimo se na predstojećem Perwoll Fashion Week-u od 20 – 29. novembra gde ponovo možete saznati zašto Moda nisu samo krpice!

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište