fbpx

header

Autorske kolekcije domaćih dizajnera na Belgrade fashion week-u

Kolekcije domaćih dizajnera imaju posebno mesto na  Nedelji mode. Peto veče dobre modne energije pripalo je kreacijama Peđe Nerića, Budislave Keković, Vesne Kracanović, Ivane Desnice, Lasher i Revija polaznika edukativnog studija Ateljea Milene Čvorović.

 

49. Belgrade Fashion Week: Noviteti i otvaranje

 

U Edukativnom Studiju “Atelje Milene Čvorovic” poseban fokus stavljen je na proces kreativnog stvaralaštva, kroz metod kreativne laboratorije. Metod po svojoj formi daleko je od klasičnog akademskog sistema obrazovanja i ima za cilj da „prekrši pravila“ kako bi razvio kreativni potencijal svakog pojedinca.

 

Ove sezone Atelje je predstavio Beli projekat “DISSONANT” u saradnji sa Textil Užice. Predstavljeni su radovi 19 dizajnera.

 

Kolekcija ,,NEREIDES”za proleće – Leto 2022, Peđe Nerića kao osnovnu temu ima vodu i inspirisana je Nereidama, vodenim vilama (nimfe) iz grčke mitologije, koje žive u moru i rekama.

 

U kolekciji preovlađuju transparentni materijali u nijansama plave boje do zelene, oblikovani  zanimljivim naborima i voluminozne forme haljina.

 

 

Vesna Kracanović predstavila je prvu kolekciju za 2023.,nežno belih silueta kolornog printa. Posebnu pažnju publike privukli su zanimljivi šeširi na modelima.

 

 

Cotton+Couture=Cottcouture, kolekcija Budislave Keković je dilema dizajnera da li je Haute Couture vredan samo zbog materijala od koga je napravljen? Da li ideja preskače medijum u kome se izvodi?

 

Pamuk, zgužvan, nepeglan, nabran, cepan. Krećem od noćne košulje i krpica u kosi, cilj je Haute Couture….

 

 

Lacher kolekcija 2022/2023 inspirisana je mladim devojkama i ženama željnih promena koje žude za udobnošću, a da opet izgledaju prefinjeno. Ovom kolekcijom se prikazuje da u svakom trenutku žena može izgledati mladoliko i spremno.

 

 

Koncept doktorsko umetničkog projekta  „Recikliranje kože u funkciji visoke mode“, kandidata Ivane Desnice zasnovan je na stečenim znanjima u toku obrazovanja u oblasti  savremenog odevanja i dugogodišnjeg usavršavanja u industrijskoj obradi i izradi predmeta od kože, kao i inovativnih procesa tokom istraživačkog rada.

 

U cilju očuvanja životne sredine upotrebom 3R koncept dizajna, kao najpotpunije i najbrže metode za rešavanje ovog problema, umetnica je došla do potpuno novih neočekivanih i zanimljivih oblika upotrebnih modnih predmeta.

 

Najznačajniji i najzanimljiviji deo projekta je u otkrivanju i korišćenju kože kao materijala specifične strukture, bogatog kolorita, mogućnosti tonskih gradacija kao i kombinovanja sa najrazličitijim materijalima.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište