fbpx

header

49. Belgrade Fashion Week: Noviteti i otvaranje

Belgrade-Fashion-Week-2022

Duga tradicija i napredak prate Beogradsku nedelju mode, prvu i najznačajniju modnu manifestaciju u regionu. Belgrade Fashion Week će svoje 49. izdanje imati od 8. do 15. maja 2022. godine.

 

Otvaranje manifestacije je rezervisano za novu kolekciju atraktivne muške mode koju potpisuje Boško Jakovljević za „Martini Vesto“.

 

Belgrade-Fashion-Week-2022

Foto: Promo

 

Nova lokacija za predstavljanje autorske mode biće prostor Fondacije Saša Marčeta – nekadašnji bioskop Balkan. Ova zgrada, jedna je od kulturnih, istorijskih i arhitektonskih znamenitosti Beograda. Sada je bioskop Balkan ponovo stecište kulturnih dešavanja, mesto susreta i rađanja novih vrednosti, kao i jedan od generatora kreativne scene.

 

U ovom atraktivnom ambijentu predstaviće se najznačajniji domaći modni brendovi. Svi oni će zajedničkom revijom obeležiti 10 godina strukovnog organizovanja u modni klaster. Tu spadaju: FACTS – Ivko, Extreme Intimo, Tiffany, AMC, Mona, PS Fashion , Luna, Extera, Beba Kids, Maruška, Ninia.

 

Svoje nove kolekcije predstaviće i mladi dizajneri, ali i već uveliko afirmisana i dobro prepoznatljiva imena autorske modne scene.

 

Značajan deo manifestacije biće namenjen širokoj publici u omiljenim šoping centrima za okupljanje ljubitelja mode UŠĆE, Delta City, BEO i Merkator.

 

Belgrade Fashion Week poziva i studente, diplomce i postdiplomce modnog dizajna, kao i mlade dizajnere, da se prijave na konkurs urbane i street mode – „IQOS We together“.

 

 

Revija finalista konkursa biće održana 13. maja 2022. godine u prostoru Fondacije. O učesnicima revije odlučuje komisija sastavljena od eminentnih modnih stručnjaka. Više o konkursu možete pročitati ovde o čemu smo detaljnije pisali.

 

Beogradska nedelja mode je modna revija koja se dva puta godišnje održava u Beogradu. BNM osnovao je 1996. godine Nenad Radujević, koji je i direktor festivala.

 

Revija je pomogla pokretanje karijera nekoliko modnih dizajnera u Srbiji, kao što su Džordž Stiler, Ivana Pilja, Ana Ljubinković i Boris Nikolić. Britanska dizajnerka Roksanda Ilinčić, poreklom iz Srbije, redovno predstavlja svoje kolekcije na izložbi od 2002. godine. Italijansko izdanje magazina Vog opisalo je Beogradsku nedelju mode kao „najzanimljiviju platformu na Balkanu za dizajnere i kupce”.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište