fbpx

header

Trendovi u enterijeru: Čemu nas je naučio TikTok?

Trendovi-u-enterijeru-2022

Inspiracije za uređenje prostora nikada više nije bilo. Preporuke influensera, medija, ali i društvenih mreža su neiscrpni izvor. Pinterestu hvala za sve DIY (Uradi sam) projekte, Instgram je i dalje na vrhu, ali ne zadugo jer je tu TikTok, mreža koja se uzdiže. Osvojili su srca i domove, trendovi u enterijeru sa TikToka su sve već proširili, a mi vam donosimo one najpopularnije.

 

Parira estetici ove dve platforme, TikTok se ne trudi, kao Instagram, da izgleda savršeno i prelepo, već praktično i nesavršeno. Kreatori na ovoj mreži dele savete vezane za sve sfere života, te ne bi trebalo da bude čudno što trendovi u enterijeru potiču upravo odavde.

 

Veliko „NE“

 

Prvo, stavite na list papir šta bi trebalo da izbegavate u svom domu. Postoji pregršt saveta dizajnera kako da vam kuća ne izgleda jeftino, kao i šta ne kupovati i kako izbeći greške koje nesvesno pravimo.

 

@studiobrie 3 Mistakes to avoid in your Kitchen Renovation! #interiordesigntips #kitchendesignideas #interiordesigntok ♬ original sound – Brie Turton

 

Na primer, što se kuhinje tiče, nemojte ubacivati LED svetla tako da budu vidljiva, sakrijte ih. Što se tiče delova za skladištenje, nikada nemojte ostavljati malo prostora ispod delova. Čišćenje je otežano kada nema dovoljno prostora i kada ne može da se dođe do određenih delova. Takođe, viseći elementi bi trebalo da budu namešteni do plafona, kako se taj prostor ne bi punio prašinom.

 

@interiorbykrish Things making your house look cheap ❌ #foryoupage #foryou #fyp #interiordesign #interiordesigner #homedecor #home #roomdecor ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

 

Još jedan savet dizajnera, a tiče se uređenja celog stana. Izbegavajte male slike na zidovima, pazite da vam kablovi nisu na „izvolte“, zavese ne bi trebalo da budu kratke, a posteljina zgužvana. Ne preporučuju zastarele lustere i, ponovo, vidljiva LED svetla.

 

#studioapartment

 

Velike, prostrane vile i stanovi su divni, to stoji. Međutim, ko zapravo poseduje kuću ili stan od 350 kvadrata u gradu? Upravo zbog praktičnosti, pojavio se hešteg #studioapartment.

 

@claaaarke finally sharing a tour of my nyc studio apartment that cost $3,350 a month! #nycapartment #studioapartment #nycstudio #apartmenttour #nyc ♬ Sex And The City – Main Theme – Geek Music

 

Ideje koje su upakovane ovde donose rešenja za male prostore, ograničene kvadraturom. Lakše je uvek bilo urediti prostor koji ima previše mesta, dok su manje kvatrature teže, bar za većinu ljudi. Tačnije, nije teže srediti koliko organizovati prostor.

 

Maksimalizam

 

Izgledalo je kao da će Japandi stil dominirati i ove sezone, ipak je Carnivalcore postao nova opsesija. Blizak je maksimalizmu, a definiše ga karnevalsko jezgro i razigrana, nostalgična tačka gledišta. Na prvi pogled izgleda haotično, ali ima veze sa nostalgijom i unošenjem aspekata detinjstva, fantazije, nevinosti i razigranosti u naše domove, koji sada postaju prava utočišta.

 

@styledbytati right here sis!!! #maximalism #maximalistdecor #homedecor #abstractart #maximalist @seizethade ♬ Where are the eccentric creators seizethade – seizethade

 

Razmislite o ogledalima u zabavnom stilu, disko kugli, harlekin printovima i šarama koje se sukobljavaju. Suština Carnivalcore-a je da unesete zabavu u svoj dom, a izbacite ozbiljnost. Oslonite se na smele sukobe svetlih boja, šahovnice, pruge i printove. Najvažnije, dozvolite svom unutrašnjem klovnu da preuzme kontrolu i nemojte se plašiti dizajna.

 

Minijature

 

Popularnost minijatura raste veoma brzo. Ovaj trend miluje naše skrivene, dečje, nevine želje i potrebu za svim tim glupostima koje nam nisu potrebne, ali nas beskrajno raduju. Ako ste sačuvali neku iz detinjstva i bilo vas je sramota da je pokažete, sada je trenutak da to i uradite. Minijature nikada nisu bile popularnije i ovoliko prihvaćene.

 

@mikmakesminis Modernizing my childhood #dollhouse for my daughter #dollhousemakeover #miniatures ♬ Making All Things New – Aaron Espe

 

Moodboard-ovi

 

Trend koji nije trend već način života. Verujete ili ne, između ne postoji. Moodboard-ove vole sve generacije, a i doživljavaju konstantni uspon. Maštovitno je i inspirativno, što nam je i više nego potrebno.

 

@elisabeth.hartmanI love this trend♬ original sound – bigzitti

 

Uz ovaj konkretni trend kreatori voljene osobe tumače kroz moodboard-ove spavaćih soba, boja, pa čak i mirisa. Pustite mašti na volju.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište