fbpx

header

“Sve je OК” kada tražiš pomoć

Foto: Pexel

Od 24. novembra je aktivna internet platforma pod nazivom „Sve je OK” podržanu od UNICEF-a u Srbiji u saradnji sa OPENS-om, NALED-om i stručnjacima iz Instituta za mentalno zdravlje da bi mladima pružio relevantne i tačne informacije o mentalnom zdravlju i o tome kako da pristupe postojećim uslugama i onlajn savetovanju.

 

Platforma „Sve je OK” je ujedno koristan izvor informacija za roditelje, nastavnike, socijalne radnike i sve koji pružaju podršku mladima.

 

-Otvoren razgovor je veoma važan za mentalno zdravlje mladih, koji se retko obraćaju za pomoć stručnim licima, što je pokazala i U-Report anketa iz aprila 2021. godine. Samo 18 odsto bi se obratilo psihologu za pomoć, a samo tri odsto lekarima – rekla je Stanislava Vučkovic, rukovoditeljka programa za razvoj adolescenata i mladih u UNICEF-u u Srbiji.

 

Kako bi se deci i mladima pružila podrška i podigla svest o značaju mentalnog zdravlja, pokrenuta je platforma “Sve je OК”.

 

-Znamo da je u velikoj količini informacija kojih ima na internetu, upitno da li selektujemo one prave, a ovaj sajt će upravo to obezbediti – ističe Stanislava Vučković.

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište