fbpx

header

“Sve je OК” kada tražiš pomoć

Foto: Pexel

Od 24. novembra je aktivna internet platforma pod nazivom „Sve je OK” podržanu od UNICEF-a u Srbiji u saradnji sa OPENS-om, NALED-om i stručnjacima iz Instituta za mentalno zdravlje da bi mladima pružio relevantne i tačne informacije o mentalnom zdravlju i o tome kako da pristupe postojećim uslugama i onlajn savetovanju.

 

Platforma „Sve je OK” je ujedno koristan izvor informacija za roditelje, nastavnike, socijalne radnike i sve koji pružaju podršku mladima.

 

-Otvoren razgovor je veoma važan za mentalno zdravlje mladih, koji se retko obraćaju za pomoć stručnim licima, što je pokazala i U-Report anketa iz aprila 2021. godine. Samo 18 odsto bi se obratilo psihologu za pomoć, a samo tri odsto lekarima – rekla je Stanislava Vučkovic, rukovoditeljka programa za razvoj adolescenata i mladih u UNICEF-u u Srbiji.

 

Kako bi se deci i mladima pružila podrška i podigla svest o značaju mentalnog zdravlja, pokrenuta je platforma “Sve je OК”.

 

-Znamo da je u velikoj količini informacija kojih ima na internetu, upitno da li selektujemo one prave, a ovaj sajt će upravo to obezbediti – ističe Stanislava Vučković.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište