fbpx

header

Rimejk Kingove knjige „Potpaljivačica“ uskoro u bioskopima

potpaljivačica-Firestarter-trailer-2022

Legendarni režiser horora Džon Karpenter napisao je muziku za rimejk filma „Potpaljivačica“. Time je Karpenter uspeo da „ispravi“ jednu od grešaka originalne adaptacije.

 

Poznato je da film „Potpaljivačica“ iz 1984. godine nije jedna od dražih adaptacija knjige Stivena Kinga. Ovaj film je ostao u nekom limbu između toga da nije tako loš, do toga da nije ni naročito dobar.

 

Prvobitno je Karpenter trebalo da režira originalno izdanje, ali se to nije dogodilo. Zato sada „ispravlja greške“ od pre nekoliko decenija.

 

Rimejk zato obećava mračniju muziku pratnju, ako možemo verovati Karpenterovim ranijim delima.

 

Tog 9. februara objavljen je zvanični trejler za flim. Fanovi horora i naučne fantastike iz celog sveta su bili oduševljeni i sa nestrpljenjem ga očekuju. Zvaničan datum izlaska filma je 12. maj, a naći će se na platformi Peacock i u bioskopima.

 

Novo izdanje filma adaptirao je Skot Tims, režiju potpisuje Kit Tomas, a produkciju Blumhouse Productions Džejsona Bluma. Glavne uloge su poverene Zeku Efronu i Rajan Kiri Armstrong.

 

Čarli Makgi je najslađa, najneodoljivija devojčica koju ste ikada videli. Ona je sve što bi ponosni tata Endi i mama Viki mogli da požele, ali i sve čega bi trebalo da se plaše. Može da zapali vatru kad god poželi i ima moć koja može da uništi svet.

 

Kao studenti, Endi i Viki su želeli da zarade nešto dodatnog novca volontirajući kao ispitanici za eksperiment koji  je organizovala tajna vladina organizacija poznata kao „Radionica“. Istraživanje je otkrilo njihove izuzetne latentne psihičke talente. Njihovi talenti su se manifestovali na još strašnije načine kada su se zaljubili i dobili dete obdareno neobičnom, dotad neviđenom moći – pirokinezom.

 

„Radionica“ želi svoj projekat nazad i Čarlin neverovatni dar kako bi napravila oružje za masovno uništenje. U isto vreme devojčica se bori da zaštiti svoju porodicu i sebe od zlokobnih sila koje žele da je uhvate i kontrolišu. Svet, iako je dobro osvetljen fluorescentnim sijalicama, i dalje je pun čudnih tamnih pukotina i uznemirujućih uglova.

 

„Potpaljivačica“ je naučnofantastični roman, priča o poteri i bekstvu, ocu i kćerki. U ovom Kingovom romanu nema serijskih ubica i osvetoljubivih duhova, nema vampira ni đavoljih izaslanika. Pravi izbor za sve one koji vole Kinga s početka karijere.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište