fbpx

header

Otvaranje izložbe „Bazanje“ u prostoru U10

Bazanje-izlozba-u10-2022

Izložba „Bazanje“ je projekat Luke Kneževića Strike koji će biti otvoren u Umetničkom prostoru U10. Otvaranje je zakazano za petak, 17. jun sa početkom u 20 časova.

 

Umetnik Strike je rekao da bi voleo da posetioci izložbu „Bazanja“ posmatraju pre svega kao početak i poziv.

 

Bazanje-izlozba-u10-2022

Foto: U10

 

– Tokom njenog trajanja, dobrodošli ste da iskoristite slobodni prostor galerije da podelite svoja bazanja, razmene, dijaloge, svoja ostajanja ili odlaženja o Beogradu. Naročito ako i vas negde žulja, ali što da ne i ako ne. Zato što ne znam koliko može da bude interesovanje a prostor je ograničen, molio bih da pišete da se dogovorimo na koji način. Nema ograničenja i selekcije, ali dogovor postoji – rekao je autor izložbe.

 

Spisak izlagača u trenutku otvaranja: Ana Vuković, Jovan Jović, Nemanja Knežević, Isidora Popović, Viktor Vejvoda, Tadej Vaukman, Ivana Bogićević Leko, Gavrilo Petrović, Miloš Janjić, Ilir Gaši, Aleksandar Denić.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by U10 (@u10_artspace)

 

Svi zainteresovani će moći da posete izložbu „Bazanje“ do 9. jula.

 

O izložbi – Sinoćnji Beograd

 

„Iznenada, sinoć je dunuo prvi hladan vetar jesenji. Podigli su se oblaci od prašine. Od varoši u kojoj nema vode da bi se mogle prskati ulice za čas se napravio pakao. Ulice su se odjednom ispraznile, opustele. Na njima je gospodario i besneo vetar. Onim retkim prolaznicima on je u lice bacao prašinu, lišće, artiju, slamke. Na ulicu je zato i izlazio samo onaj koji je na to bio primoran. A ako je ko od njih štogod na ulici govorio, to su bili samo komplimenti naročite vrste, upućeni na račun Beogradske opštine“, Politika, 5. oktobar 1920. (nepoznati autor).

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište