fbpx

header

Oboren rekord filma „Titanik“ posle 24 godine

titanik-film-rekord-2022

Novi filmski hit „Top Gan – Maverik“ premašio je još jedan rekord na bioskopskim blagajnama. Prestigao je film „Titanik“ iste kompanije Paramount Pictures sa najvećom zaradom ikada.

 

Rekord filma „Titanik“, koji je star sada već 24 godine, srušio je nastavak filma Toma Kruza iz 1986. godine i dobro prolazi kod kritičara.

 

„Top Gan – Maverik“ je do danas zaradio 601.91 miliona dolara na blagajnama u SAD-u. Film „Titanik“ je zaradio 600.78 miliona dolara tokom svog originalnog prikazivanja 1997. godine.

 

– U 110 godina postojanja, Paramount Pictures je producirao i distribuirao neke od najlegendarnijih filmova u istoriji Holivuda. U to spada i klasik svih vremena „Titanik“. Ove godine obeležava 25. godišnjicu – izjavio je predsednik i izvršni direktor kompanije Brajan Robins za Box Office Pro.

 

top-gun-2-top-gan-maverick-2022

 

– Film „Top Gan – Maverik“ je fenomenalan film i veoma smo ponosni što slavimo ovaj ogroman uspeh zajedno s Tomom Kruzom, našim filmadžijama i glumačkom postavom, našim marketinškim i distribucijskim timovima. I naravno, što slavimo sa svim novim i originalnim obožavaocima „Top Gana“ bez kojih ovo ne bi bilo moguće – rekao je Robins.

 

Budući da je postao tako veliki hit, zašto je trebalo toliko dugo da se Kruz vrati u zenit?

 

– Kuda god sam otišao, ljudi bi rekli: „Snimite Top Gan“, a ja bih odgovorio: „Ljudi, ne znam kako se to radi“. Ne znam koja je priča. Ne snimam filmove reda radi. Pomislio sam: „Džeri [Brakhajmer], to se nikada neće dogoditi“. Iskreno, nikad nisam mislio da ću uspeti. Tek smo počeli pregovore. I shvatio sam da postoje stvari koje možemo postići. I osetio sam uzbuđenje zbog ovog velikog izazova. „Kako ćemo to da izvedemo?“ Pa sam rekao Džeriju: „Učiniću to ako…“ što je značilo da neću raditi CGI stvari – objasnio je Robins.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište