fbpx

header

Knjiga koja je opčinila svet konačno prevedena na srpski jezik!

beogradski sajam knjiga

„Ništa nije sjajnije od slave starog Holivuda. Ne tražite dalje, svi tračevi, glamur, tajne i skandali kojima ćete se zabavljati ove godine u ovoj su knjizi“ – ovako su rekli iz People magazina. Knjiga koja je opčinila svet, ali i nakon koje su se pojavila mnoga pitanja.

 

A sada se ponovo podigla prašina oko knjige autorke Tejlor Dženkins Rid, „Sedam muževa Evelin Hjugo“. Internet je ovu novelu „vratio u život“, a možda nikada nije ni prestala da bude popularna. Plus, knjiga je konačno prevedena na naš jezik. Rid je napisala i bestseler „Dejzi Džouns i Šestorka“.

 

„Sedam muževa Evelin Hjugo“ je istorijska fikcija koja je objavljena 2017. godine. Priča knjige se vrti oko stare holivudske zvezde Evelin Hjugo, koja u 79. godini daje poslednji intervju nepoznatoj novinarki Monik Grant. Evelin otkriva nepoznate detalje svog skandaloznog života, a Monik se pita zašto je nju izabrala za svog biografa. U jednom trenutku, njihovi životi će početi da se ukrštaju.

 

Ovo delo je bilo nominovano za „Goodreads Choice Award“ za najbolju istorijsku fikciju 2017. godine. Knjiga je 2021. godine bila na trećem mestu najčitanijh knjiga među članovima Goodreadsa, a i dalje u vrhu Amazonove liste najprodavanijih knjiga.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laguna (@laguna_knjige)

 

Mnoge poznate ličnosti tvrde kako je ovo jedna od najboljih knjiga svih vremena, među kojima je i Tejlor Svift. Čak je i Netfliks potvrdio snimanje filma na osnovu ove knjige na svojoj Instagram stranici, ali je to sve što se zna o ovoj adaptaciji.

 

Mnogi ovo delo povezuju sa burnim životom glumice Elizabet Tejlor. Svaki segment Evelininog života dobio je naziv po nekom od njenih sedam muževa, razlozima zbog kojih se za njih udala, ali i razvela. Povezanost Evelin i Elizabet je velika, kao što su mnogi primetili. Postavlja se i dalje pitanje, kako ovo delo o starom Holivudu nije stvarno zbog svih detalja i opisa.

 

Centralna priča je svakako prava ljubav Evelin Hjugo. Njena unutrašnja borba daje na težini celoj priči jer je, 50-ih i 60-ih godina, situacija sa slobodom govora i izražavanja bila na minimumu. Zašto? Kako ne bi bilo spojlera, dovoljno je samo napomenuti neke činjenice, a ko je radoznao, može da je pročita.

 

Svakako, milion i kusur prodatih kopija dokazuje da je ovo izuzetno štivo. Jednostavno se „proguta“, a među stranicama se čitaoci „izgube“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište