fbpx

header

Vikimedija organizuje takmičenje uređivanja referenci

vikimedija-takmicenje-referenci-2022

U saradnji sa univerzitetskom bibliotekom “Svetozar Marković”, Bibliotekom grada Beograda i Vikimedija zajednicom, udruženje Vikimedija Srbije učestvuje u takmičenju dodavanja referenci “1Lib1Ref”. Kampanja je aktuelna od 14. januara sve do 5. februara sa ciljem da se ukaže na pouzdanost podataka prisutnih na platformi Wikipedia.

 

Takmičenje koje organizuje Vikimedija podrazumeva učesnike koji potiču iz zemalja Srednje i Istočne Evrope, a koji će imati zadatak da unose nove reference i egzaktne izvore u članke na Wikipedia sajtu. Na ovaj način, očekuje se povećanje autentičnosti i kredibiliteta navedenih stavki

 

„U 2021. godini učesnici kampanje su ostvarili sjajne rezultate i zauzeli 1. mesto na globalnom nivou sa 17.112 unetih referenci, čime su mnogostruko nadmašili druge učesnike i rezultate iz prethodnih godina“, navode predstavnici udruženja.

 

Vikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje čiji su ciljevi promocija i podržavanje stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište