fbpx

header

Umetnička radionica „Veoma upotrebljivo znanje“ – prijave u toku

Helsinški odbor za ljudska prava na čelu sa Darinkom Pop Mitić uputio je poziv stidentima i svim zaljubljenicima u art na učešće u umetničkoj radionici „Veoma upotrebljivo znanje“, koja će se održati od 18. do 21. decembra 2021. godine.

 

Zainteresovani kandidati će na radionici sarađivati i sa drugim priznatim i nagrađivanim umetnicima i teoretičarima umetnosti, kakva je Pop Mitić, te sa njima razvijaju ideje na osnovu ponuđene građe. I to nije sve, na ovoj radioniciće će svako i realizovati svoje radove koji će potom biti izloženi širom Srbije.nakon radionice biti izloženi širom Srbije.

 

Prijavu za učešće sa kratkim opisom umetničkog angažmana kojem stremite pošaljite najkasnije do 10. decembra 2021. godine na: events@helsinki.org.rs.

 

U saopštenju ova intitucija podseća da je filozof Valter Benjamin napisao da je nekada bilo zabranjeno proricanje budućnosti ali da je zato izučavanje prošlosti bilo smatrano dužnošću. Međutim, prošlost koja se izučava nije nepomična i mrtva već se menja zajedno sa našim razumevanjem nje. Nacionalni mitovi ustupaju mesto propitivanju, kratki ratovi dugom mirnodopskom životu, a herojstvo se otkriva na do tada skrivenim mestima. Vođeni ovim saznanjima na radionici ćemo probati da iskoristimo naš uvid o istoriji kao o kompleksnoj pojavi i da stečeno znanje, u saradnji sa mladim istoričarima, učinimo korisnim i pretvorimo u umetnički rad. Kroz ovaj poduhvat će vas voditi naša inspirativna, i što je važnije društveno angažovana umetnica Darinka Pop-Mitić.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište