fbpx

header

Svi detalji foto-konkursa „Život u Srbiji u doba korone“

Foto: Pexel

Istorijski muzej Srbije, u želji da se dokumentuju i ovekoveče novonastale okolnosti izazvane pandemijom korona virusa, koja je podrazumevala izolaciju, fizičku distance, nošenje maski i drugim epidemiološkim merama, raspisao je prošle godine foto-konkurs „Život u Srbiji u doba korone“, koji će trajati do 31. Decembra

 

Prema rečima kustosa Istorijskog muzeja u Beogradu, kolekcija fotografija iz različitih krajeva Srbije, nastalih od početka pandemije, ostaće sačuvana kao autentično svedočanstvo o vremenu kroz koje kao društvo prolazimo već dve godine.

 

Konkurs “Život u Srbiji u doba korone” predstavlja početak formiranja Zbirke digitalne fotografije Istorijskog muzeja Srbije, koja će biti dopunjavana fotografijama koje značajem i dokumentarnošću zavređuju da ostanu sačuvane u našem kolektivnom sećanju, navode predstavnici Istorijskog muzeja Srbije.

 

Kustosi će tokom januara 2022. godine napraviti izbor fotografija koje će se trajno čuvati u ovoj instituciji, a nakon toga će autorima odabranih fotografija biti svečano uručene godišnje karte za posete izložbama u Istorijskom muzeju Srbije i Konaku kneza Miloša u Topčideru, kao i druge vredne nagrade.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište