fbpx

header

Sve o konkursu „Digitalna ekspedicija Izazov“

Konkurs „Digitalna ekspedicija Izazov 2021/2022“ namenjen je timovima osnovnih i srednjih škola u Srbiji i drugu godinu zaredom organizuje se sa ciljem kreiranja digitalnih obrazovnih sadržaja koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika.

 

Kako bi učenici i nastavnici što bolje razumeli uslove za učešće na konkursu i sve korake prijave, Propulsion, Inicijativa „Digitalna Srbija“ i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja organizuju Info dan konkursa #DigitalnaEkspedicijaIzazov 2021/2022, na koji su pozvani svi zainteresovani školski timovi.

 

Info dan će se održati onlajn, u utorak, 7. decembra 2021. u 20 časova. Za prisustvo je potrebno popuniti formular na adresi www.zavod.edu.rs/digitalna-ekspedicija-info-dan, nakon čega se neposredno pred događaj dobija link za prisustvo.

 

Samo takmičenje je namenjeno timovima osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa. To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal, namenjen i učenicima i opštoj javnosti. Prijavljivanje timova na konkurs se vrši popunjavanjem formulara na adresi www.zavod.edu.rs/ekspedicija-prijava, a prijave su otvorene do 13. decembra, u 12 časova.

 

Nakon javnog objavljivanja odluke komisije, školski timovi će imati na raspolaganju šest nedelja za realizaciju projektnih ideja. Pored finansijske podrške, pobednički timovi dobiće i podršku kroz konsultacije i mentorstvo eksperata iz ove oblasti.

 

„Digitalna ekspedicija“ pokrenuta je na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić, i sprovodi se uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i u partnerstvu sa programom „Nova pismenost“ – koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj Ju-Es-Ejd i Propulsion – i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Povezane vesti

konkurs-za-volontere

Кonkurs za volontere na Dan nauke

Centar za naučno-istraživački rad studenata Biološkog fakulteta raspisuje Кonkurs za volontere za učešće u realizaciji Dana nauke koji će se tradicionalno održati 10. jula.   Zainteresovani studenti mogu se prijaviti

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište