fbpx

header

Smart kolektiv: Besplatna radionica „Dizajn za bolje društvo“

Smart-kolektiv-radionica-2022

Smart kolektiv raspisao je konkurs za radionicu „Dizajn za bolje društvo“. Uslovi za prijavu su da osobe imaju između 16 i 35 godina, želju da nauče više o preduzetništvu i da kroz njega utiču pozitivno na svoju zajednicu i životnu sredinu.

 

Za dvodnevnu radionicu je moguće se prijaviti popunjavanjem kratke forme koja se nalazi na ovom linku.

 

Broj mesta je ograničen, a prijave traju do subote 29.01 u 23.59. Učešće na radionici je besplatno.

 

Radionice se održavaju 31. januara i 1. februara u prostorijama Smart Kolektiv u ulici Svetozara Markovića 42a.

 

Radionicu će održati trenerski tim iz Smart kolektiva a.k.a Ivana i Jelena. Sve učesnike će upoznati sa socijalnim preduzetništvom i načinima na koja socijalna preduzeća rešavaju različite društvene probleme. Neki od tih problema su nezaposlenost mladih, prekomerna zagađenost, nasilje nad ženama, isključenost osoba sa smetnjama u razvoju iz društva i mnoga druga.

 

Najveći deo rada biće baziran na praktičnom razvijanju ideja učesnika i rešenja za ove ili druge izazove, koristeći Design Thinking.

 

DT je kreativna metoda za rešavanje problema koja u centar odlučivanja stavlja ljude i njihove potrebe, neguje timski duh i empatiju. Sve ovo čini ga prirodnim saveznikom socijalnih preduzeća koje pored profita podjednako zanimaju dobrobit ljudi i planete zemlje.

Program se sastoji od dve uživo radionice, u trajanju od po 6 sati, sa pauzama:

 

  1. Uvod u socijalno preduzetništvo i DT metodologiju; Ideacija I deo – 31. januar od 12h do 18h,
  2. Ideacija – mapiranje problema i početnih rešenja II deo; Prototipiranje – konretizovanje ideje / 01. februar od 12h do 18h.

 

Smart kolektiv doprinosi pozitivnim društvenim promenama povezujući kompanije i organizacije civilnog društva, pomažući kompanijama da usvoje društvene vrednosti, a organizacijama da razvijaju poslovne veštine, inovativnost i održivost.

 

Njihova vizija je društvo u kojem smo kao pojedinci i kao društvene grupe svesni činjenice da delimo odgovornost za razvoj u kojem svi sektori sarađuju, razmenjuju znanja i resurse. U kojem kroz aktivnu saradnju zajedno tražimo nova i inoviramo postojeća rešenja.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište