fbpx

header

Raspisan javni poziv za pilot superklastere

Projekat Srbija Inovira, koji realizuje ICT Hub uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), objavio je start rada na stvaranju prvog superklastera u Srbiji i to objavljivanjem javnog poziva zainteresovanim konzorcijumima u okviru projekta stvaranja prvog superklastera u Srbiji.

Superklasteri predstavljaju modele zajedničkog rada i razvoja gde različiti subjekti sarađuju na inovativnim projektima. Кompanije, startapovi i naučne institucije imaju priliku da se udruže i do kraja februara 2022. godine konkurišu za prvi pilot Superklaster projekat u Srbiji.

U pilot superklasterima učestvuju četiri oblasti: visoka tehnologija u poljoprivredi i industriji hrane, gejming okruženje i virtuelna realnost, web3 i blokčejn tehnologije, kao i napredna rešenja u medicinskoj tehnologiji i biotehnologiji.

Očekuje se da četiri pilot superklastera započnu sa radom u proleće 2022. godine. Na osnovu rezultata, biće odabran onaj sa najvećim pojedinačnim potencijalom, koji će tokom 2023. godine postati prvi srpski superklaster.

Pobednički superklaster će dobiti značajnu pomoć za što bolje pozicioniranje na tržištu, a konačni cilj je da 2025. godine postane samoodrživ u celosti.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište