fbpx

header

Konkurs za projekat Podijum traje još dve nedelje, donosimo sve detalje

Projekat Podijum

Podsećamo vas da je ostalo još samo malo više od dve nedelje za slanje prijava na konkurs za projekat Podijum!

 

Projekat Podijum je osmišljen da bi ohrabrio i podstakao na udruživanje i delanje mlade umetnike, teoretičare umetnosti i kustose, kao i ostale koji žele da rade u polju umetnosti i kulture, bez obzira na nivo dosadašnjeg iskustva.

 

Umetnički prostor U10 u svoj redovni program 2022. godine uključuje novi segment pod nazivom Podijum, u okviru kog poziva mlade aktere u polju savremene umetnosti da kroz direktno kolektivno angažovanje samostalno osmisle, organizuju i realizuju umetnički program izvan uobičajenog trajanja termina za samostalno ili grupno izlaganje. Projekat je osmišljen sa ciljem da ohrabri i osnaži povezivanje, kolektivno delovanje i zajedničke inicijative unutar domaće umetničke scene.

 

U tom smislu, U10 namerava da odabranim učesnicima stavi na raspolaganje svoj prostor i resurse u trajanju od 12 do 14 nedelja, tokom letnjih meseci, upozna ih sa svojim sistemom rada i podeli sa njima svoje profesionalno iskustvo. Cilj je da se učesnicima omogući da se osnaže u samostalnom razvijanju, predstavljanju i realizovanju ideja i koncepata; da preuzmu inicijativu i odgovornost; da steknu iskustvo u timskom radu; da učvrste dosadašnje ili steknu nove kompetencije prolaskom kroz celokupan proces tehničke realizacije programa (komunikacija, organizacija, logistika, postavka, PR aktivnosti, obezbeđivanje dodatnih finansija, itd.).

 

Konkurs je namenjen upravo akterima koji funkcionišu unutar formalnih ili neformalnih udruženja, koji su na početku svojih profesionalnih putanja, ili pojedincima koji imaju ideju kako da okupe kolektiv ili su imali priliku da sa svojim kolegama sporadično organizuju različite događaje ili su bar nekada razmatrali načine i ciljeve delovanja kroz udruživanje, ali do sada nisu imali priliku da te ideje realizuju kontinuirano, u periodu dužem od standardnih izlagačkih termina u okviru institucija.

 

Članovi kolektiva U10 su na raspolaganju za konsultacije ukoliko je potrebno bliže pojašnjenje ili pomoć u vezi sa strukturom ili sadržajem aplikacije. Svi zainteresovani slobodno mogu doći u Umetnički prostor U10 u toku uobičajenog radnog vremena ili zakazati termin za razgovor putem mejla ili društvenih mreža.

 

Konkurs je otvoren do 1. decembra 2021.

 

Više o propozicijama konkursa i proceduri prijavljivanja možete pronaći ovde.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište