fbpx

header

Proglašeni pobednici konkursa za Ložionicu

Prva nagrada / Foto: AKVS arhitektura

Nekadašnja zeleznička stanica dobiće novu funkciju. Mesto na kom su pristizali putnici iz svih krajeva, sada će postati centar IT zajednice, kreativaca, kreativnih industrija, digitalizacije, a sasvim sigurno i turistička atrakcija Beograda. Do realizacije ovog projekta je došlo u okviru konkursa “Ložionica”

 

Žiri je jednoglasno odlučio da prvu nagradu od 28.000 dolara dodeli timu „AKVS arhitektura“ koji čine Anđela Karabaševia Sudžum, Vladislav Sudžum, Ana Petrović, Marija Matijević, Zoja Milić i saradnik Vuk Zlatković.

 

 

 

– Prvonagrađeni rad je savremenim projektantskim izrazom na najadekvatniji način sublimirao odgovore na zadati program, poštujući kulturno-istorijsko nasleđe Ložionice prenamenom u kreativno-inovativni hab, i kroz interakciju javnih i namenskih sadržaja ostvario kvalitetan dijalog sa novoprojektovanim poslovnim aneksom – istakao je predsednik žirija Goran Vojvodić.

 

Druga nagrada u iznosu od 14.000 dolara dodeljena je autorima Andreji Beriću, Mileni Vukmirović, Mili Pank, Srđanu Miloradoviću, Borisu Kunčeru, kao i saradnicima Aleksi Jovanoviću, Aleksandri Krstanović i Branki Partalo.

 

Ložionica druga nagrada

Ložionica druga nagrada

 

 

Ovaj konkurs su raspisali vladine Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i nacionalna platforma „Srbija stvara“, uz saradnju sa Udruženjem arhitekata Srbije.

Povezane vesti

konkurs-za-volontere

Кonkurs za volontere na Dan nauke

Centar za naučno-istraživački rad studenata Biološkog fakulteta raspisuje Кonkurs za volontere za učešće u realizaciji Dana nauke koji će se tradicionalno održati 10. jula.   Zainteresovani studenti mogu se prijaviti

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište