fbpx

header

Proglašeni pobednici konkursa za Ložionicu

Prva nagrada / Foto: AKVS arhitektura

Nekadašnja zeleznička stanica dobiće novu funkciju. Mesto na kom su pristizali putnici iz svih krajeva, sada će postati centar IT zajednice, kreativaca, kreativnih industrija, digitalizacije, a sasvim sigurno i turistička atrakcija Beograda. Do realizacije ovog projekta je došlo u okviru konkursa “Ložionica”

 

Žiri je jednoglasno odlučio da prvu nagradu od 28.000 dolara dodeli timu „AKVS arhitektura“ koji čine Anđela Karabaševia Sudžum, Vladislav Sudžum, Ana Petrović, Marija Matijević, Zoja Milić i saradnik Vuk Zlatković.

 

 

 

– Prvonagrađeni rad je savremenim projektantskim izrazom na najadekvatniji način sublimirao odgovore na zadati program, poštujući kulturno-istorijsko nasleđe Ložionice prenamenom u kreativno-inovativni hab, i kroz interakciju javnih i namenskih sadržaja ostvario kvalitetan dijalog sa novoprojektovanim poslovnim aneksom – istakao je predsednik žirija Goran Vojvodić.

 

Druga nagrada u iznosu od 14.000 dolara dodeljena je autorima Andreji Beriću, Mileni Vukmirović, Mili Pank, Srđanu Miloradoviću, Borisu Kunčeru, kao i saradnicima Aleksi Jovanoviću, Aleksandri Krstanović i Branki Partalo.

 

Ložionica druga nagrada

Ložionica druga nagrada

 

 

Ovaj konkurs su raspisali vladine Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i nacionalna platforma „Srbija stvara“, uz saradnju sa Udruženjem arhitekata Srbije.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište