fbpx

header

“Na koji ćeš faks?” – virtuelni sajam obrazovanja

Na digitalnoj internet platformi otvoren je treći virtuelni sajam obrazovanja pod nazivom “Na koji ćeš faks?”, koji predstavlja više od dvesta visokoškolskih ustanova iz Srbije i okolnih zemalja.

 

U odnosu na prethodne dve godine, sajam će ovog puta biti održan na regionalnom nivou, što znači da će prikazati mnogobrojne visokoškolske ustanove iz zemalja bivše Jugoslavije.

 

Na otvaranju sajma su govorili prof. dr Aleksandar Кavčić, srpski naučnik, Nikola Gajić, glumac, Mirela Salihović, scenaristkinja, Teodora Miljković, specijalista za digitalni marketing i PR, kao i prof. dr Bojan Tubić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, koji je svečano otvorio regionalni virtuelni sajam obrazovanja.

 

-Mi smo prepoznali vrednost ovog projekta i sajam će imati veliku podršku Ministarstva. Ovo je jedna ideja koja će opstati i koja već sad doprinosi da prevladamo najveći izazov, a to je problem pandemije da sačuvamo zdravlje svih, gde smanjujemo kontakte uživo, a prosto svi dobijaju informaciju na jasan, pregledan način i u realnom vremenu, a uz minimalne troškove, odnosno samo uz internet konekciju – rekao je prof. dr Tubić, pomoćnik ministra.

 

Budući da se zbog korone ne mogu održati tradicionalni sajmovi, kao i druge promotivne aktivnosti, visoke škole i fakulteti su sprečeni da srednjoškolcima predstave svoje studijske programe. Stoga je pokrenuta digitalna platforma na kojoj se prikazuju brošure, video materijali, korisni linkovi i informatori o upisu različitih visokoškolskih ustanova.

 

Cilj projekta da se dopre do svih učenika i njihovih roditelja, bez obzira gde žive. Svi posetioci će moći da se informišu o uslovima upisa, studijskim programima i direktno komuniciraju sa predstavnicima visokoškolskih ustanova. Projekat je osmišljen kako bismo pomogli mladima, da uprkos vanrednim okolnostima, budu obavešteni o njihovom daljem školovanju i akademskoj budućnosti.

 

Posetioci sajma će moći detaljnije da se informišu o osnovnim, master i doktorskim studijama koje nude obrazovne institucije, zatim o uslovima i neophodnoj dokumentaciji za upis, ali i izgledu prijemnog ispita.

 

Virtuelni sajam obrazovanja je otvoren do 1. oktobra. Link pomoću kog se može pristupiti digitalnoj platformi je nakojicesfaks.com. Registracija nije neophodna, a ulaz je potpuno besplatan sa svih tipova mobilnih telefona i računara sa internet konekcijom.

Povezane vesti

konkurs-za-volontere

Кonkurs za volontere na Dan nauke

Centar za naučno-istraživački rad studenata Biološkog fakulteta raspisuje Кonkurs za volontere za učešće u realizaciji Dana nauke koji će se tradicionalno održati 10. jula.   Zainteresovani studenti mogu se prijaviti

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište