fbpx

header

Otvoren konkurs za Nagradu „Pavle Vasić“

nagrada-Pavle-Vasić-konkurs

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisali su konkurs za Nagradu „Pavle Vasić“. Konkurs je otvoren od 15. januara do 01. februara 2022. godine.

 

Nagrada se se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.

 

U obzir dolaze radovi objavljeni tokom 2021. godine.

 

Prijavu treba da sadrži kratku biografiju autora, preporuku ili recenziju rada (nije obavezno) i tri primerka knjige, kataloga ili rada. Svi zainteresovani mogu dostaviti prijavu u ULUPUDS do 01. februara 2022. godine na adresi Terazije 26, drugi sprat u Beogradu.

 

Pravilnik Nagrade „Pavle Vasić“ i dodatne informacije možete pogledati na web adresi: http://www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm.

 

Žiri za dodelu nagrade čine mr Bojana Popović, dr Mirjana Gligorijević Maksimović i prof. dr Milan Popadić. Odluka o dobitniku biće saopštena 12. marta u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, prilikom uručenja priznanja.

 

Pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Po ugledu na brojne književne nagrade, istoričari umetnosti pokreću Nagradu „Pavle Vasić“ 1995. godine, u čast prof. Vasića – slikara, teoretičara i kritičara likovne i primenjene umetnosti i člana ULUPUDSa.

 

Prvobitna zamisao o nagrađivanju tekstova i publikacija istoričara umetnosti, zamenjena je tezom o nagrađivanju autora koji afirmišu kritičko-teorijsku misao iz oblasti rimenjene umetnosti i dizajna u Srbiji. Od osnivanja do danas, dodeljeno je 25 Nagrada.

Povezane vesti

konkurs-za-volontere

Кonkurs za volontere na Dan nauke

Centar za naučno-istraživački rad studenata Biološkog fakulteta raspisuje Кonkurs za volontere za učešće u realizaciji Dana nauke koji će se tradicionalno održati 10. jula.   Zainteresovani studenti mogu se prijaviti

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište