fbpx

header

Otvoren konkurs za 10. izdanje Femix kolektiva

Femikseta-konkurs-2022

Početak godine rezervisan je za otkrivanje nove muzike. Tim povodom, Femix kolektiv otvorio je konkurs za 10. izdanje muzičke kompilacije Femikseta.

 

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj muzičkoj sceni zbog svoje posebnosti.

 

Kompilacija nije žanrovski organičena, te je poziv otvoren za kompozicije svih muzičkih žanrova. Prethodna izdanja možete poslušati na Bandcamp stranici.

 

Na izdanju Femiksete našle su se kompozicije muzičarki i bendova koji su nakon toga ostvarili vrlo uspešnu karijeru. Neki od njihs su Artan Lili, Ana Ćurčin, Sajsi MS, Lollobrigida, Sana Garić i mnogi drugi.

 

Ovogodišnji selektorski tim čine Ana Radonjić (Zoe Kida), Ana Ćurčin, Marija M. Karan (medijska i muzička konsultantkinja) i Katarina Mitić Minić (kolektiv Femix).

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Projekat Femix (@projekat.femix)

 

Selektorski tim, na osnovu svog iskustva i znanja, ima zadatak da izabere najbolje numere koje će se naći na novom izdanju.

 

Vizuelni indentitet izdanja poveren je Andrijani Vešović Zombijani. Za dizajn zvuka ove godine biće zadužena Katarina Kolar, dok je tonska realizatorka angažovana na Radio Beogradu 202.

 

Kao i prethodnih godina, učešće na ovogodišnjoj Femikseti ne podrazumeva samo objavljivanje pesme na kompilaciji. Obuhvata dodatnu medijsku i radijsku promociju svih učesnica i učesnika, učešće na promociji izdanja, edukativna predavanja o muzičkom biznisu za sve učesnice i učesnike, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim i medijskim kućama.

 

Kriterijume za učešče na kompilaciji kao i način prijave svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu Femix kolektiva.

 

Prijave za konkurs je moguće poslati do 3. marta.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište