fbpx

header

Trening „Unapređenje mentalnog zdravlja mladih“: Prijavite se!

trening-mentalno-zdravlje-2022

Trening za omladinske radnike i radnice pod nazivom „Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz omladinski rad“ sprovodi Grupa „Hajde da…“.

 

Tokom trajanja treninga, učesnici će imati priliku da steknu i unaprede znanja u oblasti prepoznavanja pokazatelja teškoća u mentalnom zdravlju, pružanja prve podrške mladima u riziku, realizovanja obuka i drugih neformalnih edukativnih aktivnosti i ukazivanja na diskriminaciju mladih sa problemima u oblasti mentalnog zdravlja.

 

Učešće na projektu je besplatno. Odabrani učesnici imaće podršku mentora. U pitanju je psihoterapeut sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima. Rad sa mentorom je planiran pri realizaciji radionica za mlade na temu mentalnog zdravlja u njihovim lokalnim zajednicama.

 

Trening se održava od 10. do 16. juna u Beogradu. Odabranim učesnicima i učesnicama će biti pokriveni troškovi prevoza, smeštaja i hrane.

 

Ovaj trening neće od omladinskih radnika napraviti psihoterapeute. Poenta je da učesnicima omogući da reaguju kada im se mladi obraćaju za pomoć u kontekstu mentalnog zdravlja, tako da budu prva linija podrške, ali i da budu oni koji zagovaraju prava mladih u riziku.

 

Uslov za prijavu jeste da osoba ima do 30 godina, kao i da kontinuirano rade sa mladima (npr. nastavnici, socijalni radnici, omladinski lideri itd.). Takođe, potrebno je da osoba bude zainteresovana za rad i sticanje znanja u oblasti mentalnog zdravlja.

 

Prijave su otvorene do 29. maja do 23:59 časova. Svi prijavljeni kandidati će biti obavešteni o rezultatima selekcije.

 

Svi zainteresovani za učešće na treningu mogu se prijaviti putem prijavnog formulara na sledećem linku.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište