fbpx

header

Trening „Unapređenje mentalnog zdravlja mladih“: Prijavite se!

trening-mentalno-zdravlje-2022

Trening za omladinske radnike i radnice pod nazivom „Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz omladinski rad“ sprovodi Grupa „Hajde da…“.

 

Tokom trajanja treninga, učesnici će imati priliku da steknu i unaprede znanja u oblasti prepoznavanja pokazatelja teškoća u mentalnom zdravlju, pružanja prve podrške mladima u riziku, realizovanja obuka i drugih neformalnih edukativnih aktivnosti i ukazivanja na diskriminaciju mladih sa problemima u oblasti mentalnog zdravlja.

 

Učešće na projektu je besplatno. Odabrani učesnici imaće podršku mentora. U pitanju je psihoterapeut sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima. Rad sa mentorom je planiran pri realizaciji radionica za mlade na temu mentalnog zdravlja u njihovim lokalnim zajednicama.

 

Trening se održava od 10. do 16. juna u Beogradu. Odabranim učesnicima i učesnicama će biti pokriveni troškovi prevoza, smeštaja i hrane.

 

Ovaj trening neće od omladinskih radnika napraviti psihoterapeute. Poenta je da učesnicima omogući da reaguju kada im se mladi obraćaju za pomoć u kontekstu mentalnog zdravlja, tako da budu prva linija podrške, ali i da budu oni koji zagovaraju prava mladih u riziku.

 

Uslov za prijavu jeste da osoba ima do 30 godina, kao i da kontinuirano rade sa mladima (npr. nastavnici, socijalni radnici, omladinski lideri itd.). Takođe, potrebno je da osoba bude zainteresovana za rad i sticanje znanja u oblasti mentalnog zdravlja.

 

Prijave su otvorene do 29. maja do 23:59 časova. Svi prijavljeni kandidati će biti obavešteni o rezultatima selekcije.

 

Svi zainteresovani za učešće na treningu mogu se prijaviti putem prijavnog formulara na sledećem linku.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište