fbpx

header

Prijavite se na radionicu za pravljenje animiranog filma

Animacija je zabavna i odlična za kreiranje fiktivnih svetova u kojima je sve moguće. Međutim, kako otići korak dalje i iskoristiti ovaj skoro neograničeni potencijal tehnike da bi pričali o nekim temama iz realnog sveta za koje vi smatrate da su bitne, možete saznati na ovoj radionici.

 

Konkurs za najbolju tehnološku inovaciju: Nagrada milion dinara

 

Animacija! je namenjena mladima uzrasta od 15 do 22 godine i nije neophodno prethodno iskustvo u animaciji. Radionica će se održati od 29. do 31. marta 2022. godine u Domu omladine Beograda.

 

Radionicu vode Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi, učešće je besplatno, broj polaznika ograničen na deset i neophodno je prisustvo tokom sva tri dana trajanja radionice.

 

Prijave za radionicu Animacija! šalju se na mejl jovan.pantovic@martovski.rs

 

U okviru radionice ubrzanim tempom prolazi se kroz sve faze kreiranja jednog animiranog filma, od ideje preko rada na storibordu do same animacije i postprodukcije.

 

Ana Nedeljković diplomirala je i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom. Nikola Majdak mlađi diplomirao je kameru na Fakultetu dramskih umetnosti. Već 20 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

 

Njihov prvi zajednički film „Rabbitland“ (2013) na Berlinalu je nagrađen Кristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film „Neputovanja“ (2018) takođe je prikazan na brojnim festivalima (Berlinale, Annecy, Sundance…), kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu. Trenutno rade na razvoju projekta za svoj prvi dugometražni animirani film „Novi Rabbitland“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište