fbpx

header

Poziv autorima za prijavu na AJB DOC Film Festival

ajb-doc-film-festival

Međunarodni festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC) objavljuje poziv autorima i produkcijskim kućama za učešće na petom izdanju AJB DOC Film Festivala, koji će biti održan od 9. do 13. septembra 2022. godine u Sarajevu.

 

Otvoren konkurs za 44. Salon arhitekture: Prijavi svoj rad

 

AJB DOC Film Festival organizuje televizijska kuća Al Jazeera Balkans u saradnji s Al Jazeera Media Networkom i Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe. Festival ima za cilj da afirmiše autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, koji donose iskrene i duboke teme te predstavljaju ono što je blisko stvarnosti. U fokusu Festivala biće dokumentarni filmovi namenjeni televizijskom emitovanju.

 

Prijave za peto izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na web-stranici Festivala ili platforme Film Freeway. Redovni rok za prijave je 25. maj 2022. godine. Prijavu mogu da pošalju produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porekla.

 

Beogradski irski festival: Koncerti, izložbe i filmovi u celom gradu

 

Jedan od glavnih kriterijuma je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uslove dostupni su na oficijelnoj festivalskoj stranici.

 

Zvanična selekcija petog AJB DOC Film Festivala biće predstavljena početkom septembra 2022. godine. U okviru festivalskih selekcija – takmičarskoj, netakmičarskoj “Last Minute Cinema”, te selekciji “AJB Prikazuje” – biće prikazano više od 20 dokumentarnih filmova.

 

50 godina od filma “Kum”: Stiže serija koja otkriva tajne sa snimanja

 

Poslednju noć festivala biće dodeljene nagrade u tri kategorije: nagrada žirija za najbolji takmičarski film, nagrada programskog žirija, te nagrada publike, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište