fbpx

header

Otvoren konkurs za takmičenje devojčica u IT „Uhvati ideju“

student

Povodom međunarodnog Dana devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama otvoren je konkurs za takmičenje devojčica 7. i 8. razreda osnovnih škola pod nazivom „Uhvati ideju“.

 

Konkurs za najbolju tehnološku inovaciju: Nagrada milion dinara

 

Cilj projekta je da se podstakne preduzetničko razmišljanje kod učesnica, a svi zainteresovani svoje radove mogu da pošalju na mejl dan-devojcica@poslovnezene.org.rs.

 

Konkurs je otvoren do 17. aprila, a tri najbolja rada biće proglašena na Dan devojčica 28. aprila, na sajtu kao i putem YouTube kanala i društvenih mreža Udruženja poslovnih žena Srbije.

 

Veći deo projekta biće realizovan onlajn, ali se završni događaj i posete kompanijama organizuju hibridno, u onlajn i oflajn formatu.

 

Student

Foto; Pixabay

 

Potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Olivera Popović ovom prilikom je rekla da se tim projektom pokreću porodice, škole, nastavnički kadar, budući poslodavci, mediji, kao i mladi, da rade na prevazilaženju rodno specifičnih stereotipa u svetu rada i zanimanja.

 

„Sve aktivnosti imaju za cilj da kod devojčica razviju zainteresovanost za preduzetništvo kao opciju za buduće zaposlenje. Stoga projekat u velikoj meri uključuje rad sa javnošću, senzibilizaciju i edukaciju svih uključenih aktera“, kazala je Popović.
Precizne informacije o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije <http://www.poslovnezene.org.rs/>

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište