fbpx

header

Otvoren konkurs: Izložba fotografija „Queer Europe“

queer-europe-foto-konkurs-izlozba-2022

Merlinka festival prima prijave od novih i afirmisanih umetnika i fotografa iz Evrope za svoju izložbu fotografija „Queer Europe“.

 

Novi i afirmisani umetnici i fotografi su pozvani da dostave do tri fotografije. Bitno je da one kreativno prikazuju aspekte onoga što danas znači biti LGBT+ u Evropi, koje će biti deo grupne izložbe. Žiri će izabrati najbolje fotografije na osnovu originalnosti, kompozicije, izraza teme i ličnog izraza.

 

Izložbe će biti organizovane u Beogradu u Domu omladine od 8. do 11. decembra, a i u Kreativnom distriktu u Novom Sadu od 21. do 30. novembra.

 

Rok za dostavljanje radova je do 1. oktobra 2022. u ponoć. Sve potrebne materijale za prijavu dostaviti na mejl: festival@merlinka.com.

 

Potrebno je navesti kratku biografiju sa imenom i prezimenom, državom i gradom prebivališta, kao i kontakt podatke.

 

Fotografija (maksimalno 3) sa naslovom, opisom, izjavom, godinom i lokacijom (JPG, 72dpi, 1500 piksela najduže dimenzije). Fajlovi moraju biti naslovljeni imenom fotografa i uzastopnim brojem slike.

 

Sve prijave će pregledati i oceniti žiri. Samo odabrani umetnici biće obavešteni do 10. oktobra. Sve odabrane fotografije biće deo grupne izložbe „Queer Europe“ i žiri će izabrati tri najbolja rada, a biće predstavljene u zvaničnom katalogu.

 

Digitalni fajlovi odabranih fotografija biće korišćeni u medijske i reklamne svrh. Mogu biti istaknuti na veb stranici Merlinka festivala i na nalozima društvenih mreža. Merlinka festival zadržava pravo prikazivanja, umnožavanja i objavljivanja u bilo kom mediju, bilo koje prijave, bez plaćanja, isključivo u svrhu izložbe „Queer Europe“, ove i narednih godina, ali i njene promocije i publiciteta.

 

Izaberite fotografije koje najbolje predstavljaju vašu praksu i pripremite pisanu izjavu o svom radu. Fotografije se mogu snimati u bilo kom formatu, bilo kojom kamerom, na filmu ili digitalno, crno-belo ili u boji.

 

Za štampanje i veličinu odabranih fotografija biće zadužen Merlinka festival.

 

Učestvuju sve države članice Evropske unije, ali i Island, Norveška, Švajcarska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Albanija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Crna Gora, Republika Srbija, Gruzija, Ukrajina, Moldavija, Belorusija, Rusija, Jermenija, Turska i Azerbejdžan.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište