fbpx

header

Otvoren konkurs Battle of Minds za mlade sa preduzetničkim idejama

Battle of minds

Globalni program „Battle of minds“ namenjen mladima sa preduzetničkim idejama otvoren je i ove godine, a prijave za predstavnike iz Srbije biće otvorene do 30. juna.

 

Takmičenje je omogućeno studentima i onima koji su nedavno diplomirali, a oni će biti u prilici da podele svoje inovativne ideje i osvoje vredne nagrade.

 

Za najbolje obezbeđene su novčane nagrade ili stručna praksa u BAT South-East Europe d.o.o. u Beogradu. Prvoplasiranima na globalnom nivou sleduje čak 50.000, a drugoplasiranima 25.000 funti.

 

Sa ciljem da se talentovanim i poslovnim mladim osobama iz celog sveta pruži prilika da dođu do svog prvog posla, kompanija British American Tobacco (BAT) jednom godišnje organizuje takmičenje Battle of Minds.

 

Srbija je jedna od 20 zemalja koje su deo projekta i u njemu učestvuje treći put. Da bi ste odgovorili na postavljene zadatke, u timu bi trebalo da imate minimum dva, a najviše četiri člana.

 

 

ZADACI IZ TRI RAZLIČITE OBLASTI

 

Timovi treba da osmisle svoju biznis ideju koja će odgovoriti na neku od zadatih tema programa, a 2022. godine to su: cirkularna ekonomija, digitalizacija radnog prostora i blokčejn tehnologija.

 

Kreiranje ekonomije bez otpada je u suštini održivog poslovanja BAT-a čime se teži obezbeđivanju bolje budućnosti koja podrazumeva manje plastike i otpada, a više recikliranog materijala. Upravo je zato jedan od zadataka za mlade umove da osmisle rešenje iz oblasti Environmental Challenge: Circular Economy. Tako na primer, idejni koncept može da bude proizvod napravljen od otpada, koji  se odnosi na prelazak na reciklabilnu ambalažu koja pomaže i u uštedi emisije ugljen-dioksida.

 

Social challenge: Workplace digitalization je izazov koji se odnosi na digitalizaciju radnog prostora. Pandemija je vidno ubrzala prelazak na digitalni svet i dovela do promena u načinu na koji živimo. Mnoge kompanije širom sveta moraju da se suoče sa „hibridnim“ (uživo/na daljinu) modelom rada koji ima potencijal da postane nova normala na mnogim radnim mestima. Kod ovog zadatka se od mladih očekuje da osmisle način kojim će povezati rad između kancelarije i digitalnih nomada. Rešenje može biti korišćenje Metaverse-a.

 

Smart ugovori, kriptovalute i NFT-i zasnovani su na blokčejnu – a primena tehnologije za poslovanje je još uvek na početku svog razvoja. Upravo zbog toga je Governance challenge: Blockchain’s business potential jedan od zadataka ovogodišnjeg programa. Talentovani studenti treba da osmisle način za praćenje i upravljanje ovom tehnologijom u ESG prostoru. Na primer, to bi se moglo ostvariti praćenjem otiska lanca snabdevanja.

 

Ideje ocenjuju lokalni timovi među kojima su lokalni lideri, ali i zaposleni u BAT-u. Ako se rešenje pokaže kao uspešno, tim nastavlja takmičenje na regionalnom nivou, gde predstavlja svoju zemlju.

 

Prijave su otvorene, a možete se registrovati putem sledećeg linka – About the competition (bat-battleofminds.com)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište