fbpx

header

Otvoren filmski konkurs za „Green fest 2022“

konkurs-za-green-fest

Centar za unapređenje životne sredine otvorio je konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 13. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green fest“ od 21. do 25. novembra 2022.

 

Zombijana za Rebelgrade: Pitaju me da urade tetovažu nalik na moje radove!

 

Konkurs je međunarodnog karaktera na koji se prijavljuju filmovi koji se bave temama prirode i biodiverziteta, klimatskih promena, vazduha i voda, otpada od hrane, održive mode, cirkularne ekonomije i inovacija, održivog razvoja.

 

U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2019. godine. Filmovi mogu biti prijavljeni u četiri kategorije: kratki film, film srednjeg metra, dugometražni i animirani film. Osim nagrada u navedenim kategorijama, biće dodeljene i dve specijalne nagrade za najbolji obrazovni film (Učimo za budućnost) i najinspirativniji film festivala (Pokrenimo budućnost).

 

Sve informacije o konkursu se mogu pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs. Rok za prijavu na konkurs je 15. jul, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 15. oktobra 2022.

 

Međunarodni festival zelene kulture „Green fest“ je najveća „zelena“ manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih dvanaest godina na konkurse za takmičarske filmove je stiglo gotovo 6.700 filmova sa svih kontinenata, održano preko 150 obrazovnih sadržaja i predstavljeno više od 160 izlagača i umetnika.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište