fbpx

header

Open call za kolektivni performans „Burn/Out“

Performans-Burn/Out-2022

Performans „Burn/Out“ će biti izveden 7. maja, sa početkom od 15 časova, na tri različite lokacije.

 

Šta je Burnout?

 

Stanje mentalne, emocionalne i fizičke iscrpljenosti koje je prouzrokovano dugotrajnim i intenzivnim stresom. U tim trenucima osoba oseća da ne može da izađe na kraj sa konstantnim zahtevima koji joj se nameću. Zahtevima kao što su visok nivo energije, lično postignuće, vitalnost, nošenje sa svakodnevnim stresom, dobar izgled, ispunjavajući društveni život, majčinstvo itd.

 

Burnout crpi energiju osobe i umanjuje njenu produktivnost, dovodi do osećanja bespomoćnosti, bezvoljnosti, ozlojeđenosti i na kraju, potpune iscrpljenosti.

 

A šta je „Burn/Out“?

 

Sam koncept performansa se oslanja na kolektivno učešće žena koje će vrištati u javnim prostorima Beograda. Tačnije na tri lokacije – prvo kod spomenika Stefanu Nemanji, zatim ispred platoa Skupštine, i na kraju ispred Fakulteta Likovnih umetnosti.

 

Performans je naizled sirov i brutalan. Međutim, iza ovog primordijalnog izliva emocija se nalazi umetnički izraz čija direktnost i snaga iskazuju bunt, provociraju reakciju i kritikuju sve od savremenog potrošačkog društva i uloge žene u njemu, produktivnosti kao potvrdi identiteta, rezigniranosti institucija, sistema u kome živimo i nasilje nad ženama koje ono perpetuira.

 

Ipak, performans predstavlja kolektivni prostor za otvoreni diskurs i oslobađanje nagomilane tenzije i stresa, umesto dovođenja u dalje stanje izgaranja.

 

Performans je otvoren za sve žene koje žele da učestvuju, bez ograničenja u vidu godina, zanimanja, interesovanja itd.

 

Za učešće je potrebno popuniti samo prijavni formular koji se nalazi na linku.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište