fbpx

header

Ovo su pobednici konkursa Young Balkan Designers

Izabrani pobednici konkursa Mladi balkanski dizajneri koji će nas predstavljati na najvećoj svetskoj smotri dizajna u Milanu u junu 2022. godine.

 

Mikser Organizacija sa ponosom predstavlja pobednike ovogodišnjeg izdanja regionalnog konkursa Young Balkan Designers 2022 čiji su radovi najbolje odgovorili na ovogodišinju temu “Life Hacks” kojom su mladi stvaraoci ohrabreni da razmišjaju van ograničenja masovne, industrijske proizvodnje i otvore put ka samoodrživim, jednostavnim, pristupačnim i personalizovanim rešenjima.

 

Na konkurs za mlade kreativce Balkana, pristiglo je ukupno 111 radova na kojima je radilo 125 dizajnera iz 9 zemalja regiona: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske.

 

Međunarodni žiri Mikserovog konkursa i ove godine čine relevantni eksperti iz oblasti savremenog dizajna i umetnosti:  Marcus Fairs, osnivač i glavni urednik jednog od najuticajnijih svetskih dizajnerskih portala Dezeen.com iz Velike Britanije; alumnisti platforme Young Balkan Designers, sada ostvareni mladi autori: Ana Кraš, višestruko talentovana umetnica i dizajnerka iz Srbije koja radi i živi u SAD; Vasso Asfi i Loukas Angelou, dizajnerski tandem StudioLav iz Grčke koji uspešno gradi karijeru u Velikoj Britaniji; Jovana Zhang, suosnivačica nagrađivanog dizajnerskog kolektiva Pinwu iz Кine koji spaja tradicionalne zanate sa savremenim eksperimentalnim dizajnom; Denis Leo Hegić, dizajner i kustos Berlinske neformalne umetničke scene, osnivač kreativnog studija Supermarket Lab i umetničke manifestacije Unblock Art Fair u Nemačkoj, kao i virtuelnog muzeja Museum of Now.

 

Ocenjujući domišljatost, inovativnost, primenjivost dizajnerskih rešenja i njihov doprinos zdravom i održivom načinu života, žiri je odabrao 15 pobedničkih radova:

 

+1 – Milan Кajganić, Srbija

AVID – Ena Begičević Čeliković, Bosna i Hercegovina

BIOCARPET- Arpad Pulai, Srbija

ELENA. – Eva Garibaldi, Slovenija

ESTIS – George Andriotis & George Bosnas (GA&GB), Grčka

FORM FOLLOWS CULTURE – Nada Elkharashi, Turska

INTERIOR GREENHOUSE – Doroteya Chelnieva, Bugarska

IO – Mehmed Mešanović, Bosna i Hercegovina

MEENGHE – Đurđa Garčević, Srbija

POLIČNIК – Tadej Urh, Slovenija

SUBVERSION – Tijana Кostić, Srbija

THE LAST JAR OF HONEY – Кatarina Trpčić, Hrvatska

TOT – Milan Кajganić, Srbija

VAL – Andraž Rudi Vrhovšek, Slovenija

VOZICHEК – Matko Plovanić, Hrvatska

 

Izabrane pobednike takmičenja Young Balkan Designers 2022 očekuje nagrada u vidu učešća na međunarodnoj smotri talenata “Salone Satellite” na  najistaknutijem svetskom dizajnerskom događaju – Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu 2022, koji se posle dve godine odlaganja zbog pandemije održava od 7. do 12. juna 2022.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište